Waar kunt u een waterontharder aansluiten?

Waterontharder meterkast

Waterontharder: eenvoudiger te plaatsen dan u denkt

Heeft u last van zogenaamd hard water in uw woning? In principe is daar niet zo bijster veel aan te doen. Dat is nu eenmaal het water dat in uw gemeente wordt geleverd door het waterbedrijf. En in de ene regio bevat leidingwater nu eenmaal meer kalk dan in een andere regio. Bevat het water in uw huis erg veel kalk en vindt dat ook echt hinderlijk? Dan heeft u waarschijnlijk veel last van kalkaanslag op uw kranen, douchekop en wellicht ook op uw serviesgoed uit de vaatwasser. Door een waterontharder te installeren, filtert u hard water met kalk, tot zacht water zonder kalk. Maar waar kunt u een waterontharder nu eigenlijk laten aansluiten? Unique Waterontharders vertelt u er hieronder meer over.

Kalk in het water

Heeft u al kennis gemaakt met die vervelende kalkaanslag? Kalk zit namelijk altijd, in meer of mindere mate, in het water. Water met veel kalk erin wordt ook wel hard water genoemd. Een teveel aan kalk in water kan zorgen voor verstopte waterleidingen en kan schadelijk zijn voor uw sanitair, koffiezetapparaat of waterkoker. Uw waterkoker verwarmt in dat geval dan zowel het water als de kalk. Dit kost extra energie. En door een teveel aan kalk in het water van uw vaatwasser, krijgen bijvoorbeeld uw glazen een doffe, witte uitstraling. Dat komt dus door het harde water dat u krijgt aangeleverd via het waterleidingbedrijf. Als u daar geen zin meer in hebt, kan het gebruik van een waterontharder de oplossing voor u zijn. Maar nu vraagt u zich waarschijnlijk af waar u de waterontharder kunt laten aansluiten?

Waterontharder in de meterkast

Het antwoord op bovenstaande vraag is: in de meterkast. Tenminste: dat is in veel gevallen de plek waar we de meeste waterontharders aansluiten. Door het installeren van de waterontharder in uw meterkast voorkomt u dat u nog last heeft van kalk in het water.

Uw volgende vraag is waarschijnlijk: “waarom de waterontharder in uw meterkast?” Het antwoord is dat een waterontharder altijd ‘na’ of ‘achter’ de watermeter geplaatst moet worden. En dat is dus bijna altijd in de meterkast. In enkele gevallen is die plek de bijkeuken, garage, trapkast of zelfs een waterput.

Na de installatie van de waterontharder in uw meterkast, filtert deze de kalk uit uw leidingwater. Zo raakt uw waterleiding niet meer verstopt en blijven uw sanitair en vaat verschoond van kalkaanslag. Nadat u een waterontharder heeft laten plaatsen in uw woning, ziet u overigens niet direct resultaat. Het duurt enkele weken voordat u het verschil merkt. Hoe snel u de werking ziet, hangt af van de hardheid van het water in uw gemeente en hoe oud bij u de leidingen zijn. De reeds aanwezig kalk in de leidingen en apparaten moet eerst oplossen, voordat u water van echt zuivere en goede kwaliteit hebt.

Waterontharder bestellen

Wilt u ook graag dat u in uw huishouden kalkvrij water kunt gebruiken? Dan kunt u bij Unique Waterontharders een waterontharder bestellen. Wij informeren u graag over welk merk en welk type waterontharder voor uw situatie geschikt is. Ook voor vakkundige installatie, service en onderhoud kunt u bij ons terecht. Bel naar 085-7920776 of stuur ons een bericht per mail via info@uniquewaterontharders.nl. U kunt ook het contactformulier op de website invullen.