Werking

Hoe werken onze waterontharders?

Onze waterontharder werkt op basis van een ionenwisselaar. Een ionenwisselaar verwijdert deeltjes (ionen) uit vloeistoffen (water). Dit gebeurt door middel van harsbolletjes die geladen zijn met natrium-ionen. De geladen harsbolletjes zorgen dat het calcium uit het water gefilterd wordt. Wanneer de harsbolletjes verzadigd zijn met calciumdeeltjes, moet de ontharder gespoeld worden. Dit wordt ook wel regenereren genoemd. Tijdens het regeneratieproces wordt het hars schoongespoeld met pekelwater, gemaakt met zout, dat direct wordt afgevoerd naar het riool. Het pekelwater komt dus nooit in aanraking met het drinkwater. Het drinkwater smaakt dus ook niet zout.

Op deze manier garandeert Unique Waterontharders drinkwater van de hoogst mogelijke kwaliteit!

Werking Waterontharder compact model

Werking desinfectie module

De desinfectie module maakt door middel van elektrolyse chloor aan uit regeneratiezout tijdens een deel van het regeneratieproces. Dat betekent dat de harskolom tijdens iedere regeneratie ontsmet wordt en iedere vorm van bacteriegroei is uitgesloten. De aangemaakte chloor verdwijnt naar de afvoer en kan nooit in uw drinkwater terecht komen.

Minder onderhoud

Waar een conventionele waterontharder, ook op advies van het waterleidingbedrijf, vanwege besmettingsgevaar van de harskolom minimaal ieder jaar onderhoud nodig heeft, is dit bij Unique Waterontharder slechts eenmaal per twee jaar voordat de harskolom en het systeem geregenereerd worden via de desinfectie module, is er geen kans op besmetting en vervuiling. Naast de zekerheid van kalkvrij en bacterievrij drinkwater geeft dit een grote besparing op de onderhoudskosten.

Vragen? Wij zijn u graag van dienst

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Spoelt automatisch wanneer u slaapt!

De waterontharder zal gaan spoelen op het moment dat al het hars verzadigd is (volume).

Op het moment dat de kunsthars volledig verzadigd is met kalk heeft de waterontharder een reservecapaciteit zodat het regenereren uitgesteld zal worden naar uw gewenste tijd. Zo kunt u bijvoorbeeld instellen dat het regenereren wordt uitgevoerd om 2 uur ’s nachts wanneer iedereen slaapt en er geen waterverbruik is (tijd). Op die manier heeft u nergens last van en profiteert u altijd van kalkvrij water!

Waterontharder spoelt terwijl u slaapt

Conclusie

Wij vinden dat drinkwaterveiligheid altijd belangrijker is dan het hebben van zacht water. Bij de aanschaf van een waterontharder is het dus erg belangrijk om goed te kijken of deze is voorzien van één of meerdere ‘antibacteriële’ opties. Mocht je twijfelen of een betreffende waterontharder dit wel of niet heeft, kijk dan eerst of er een stekker aan zit. Een stroomloze waterontharder kan geen chloor aanmaken en heeft ook geen microprocessor voor een
veiligheidsregeneratie of vakantieregeling. Een waterontharder van Unique Waterontharders beschikt over al deze vier veilige opties!