Zouttabletten waterontharder

Regeneratiezout

Wat is regeneratiezout?

Waterontharders die gebruik maken van ionisatie, gebruiken pekelwater (zout water) om de harsbollen in de cilinder te reinigen. Klik hier om verder te lezen over de werking van de ontharder.

Dit regeneratiezout moet aan een paar dingen voldoen om een goede werking van uw waterontharder te garanderen.

Regenit tabletvorm

Zouttabletten

Een waterontharder van Unique gebruikt de zogeheten zouttabletten. Deze tabletten zijn samengeperst zout, en zijn tenminste 99,5 procent puur zout.

Deze tabletten worden in het zoutreservoir gedaan, en lossen daarin op in het water. Zo ontstaat pekelwater wat gebruikt wordt om te spoelen.

Kan ik poedervorm gebruiken?

Nee. Los zout veroorzaakt verstoppingen in de pekelslang en de ventielen, waardoor de ontharder zijn werk niet meer kan doen.

Kan ik een ander merk gebruiken?

Wij adviseren Regenit zouttabletten. Onze ontharders zijn hiermee getest, en wij weten zeker dat deze zouttabletten geen problemen veroorzaken. Wij kennen de werking van andere tabletten niet, en kunnen hier geen gegarandeerde werking op geven.

Bestel via Unique Waterservice

Uiteraard kunt u het zout ook eenvoudig bestellen via onze webshop. Hiervoor kunt u naar Unique Waterservice gaan, of hieronder op een product naar keuze klikken.

Regenit 75 kg

3 x 25 kg
56,50
  • 99,8 % puur in tabletvorm

Regenit 100 kg

4 x 25 kg
75,80
  • 99,8 % puur in tabletvorm

Regenit 150 kg

6 x 25 kg
112,50
  • 99,8 % puur in tabletvorm

Productinformatie

Download hier het veiligheidsblad voor Regenit zout

Esco Regenit productinformatie (PDF, 108kb)