Veilig zacht water

Veilig zacht water

Het is een vraag die we regelmatig krijgen: hoe veilig is de Smart? Denk daarbij niet alleen aan de kwaliteit van uw drinkwater, maar ook aan de veiligheid van uw gegevens. De Smart is immers verbonden met het internet.

Het korte antwoord op die vraag is: uitermate veilig. 

Het langere antwoord kunt u hieronder lezen. We gaan in op alle aspecten van de waterontharder, zodat u precies weet wat u in huis heeft.

Unique Smart Duo

Gemiddeld bestaat een mens voor 65% uit water. Het is een van onze belangrijkste middelen om te leven. Daarom zijn in Nederland ook strenge eisen aan de kwaliteit van het drinkwater. Er zijn hele wetten geschreven over wat er uit onze kraan mag komen (lees het hier: Drinkwaterbesluit). Een veelgestelde vraag gaat over de aanwezigheid van natrium in het drinkwater. Alles daarover leest u door hier te klikken.

Ook een waterontharder heeft zich aan deze eisen te houden, en moet voldoen aan diverse andere richtlijnen. Zo voldoet de Unique Waterontharder aan de NSF/ANSI 44, die specifieke richtlijnen heeft voor waterontharders. Op deze manier is het drinkwater gegarandeerd veilig. 

Veilig online

De Smart waterontharder maakt verbinding met internet, en gebruikt diverse gegevens om het werk te kunnen doen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld momenten van regeneratie, of uw emailadres om meldingen te kunnen versturen. De Smart gebruikt de volgende gegevens: 

  • type waterontharder

  • emailadres gekoppeld aan de waterontharder

  • moment van regeneratie

  • status zoutindicator

  • laatst gezien

  • opdrachten vanuit myUnique naar de waterontharder

Veilig data in eigen land

Die data, uw data, wordt opgeslagen in Nederland. Alle data van Unique Waterontharders is ondergebracht in datacenters in Nederland. 

Het drinkwater moet voldoen aan strenge Nederlandse eisen. Zo ook uw gegevens. De AVG schrijft voor hoe (o.a.) bedrijven om moeten gaan met gegevens van anderen. Unique Waterontharders staat hier volledig achter. 

 • Wij verkopen uw gegevens niet aan wie dan ook.
 • Wij gebruiken uw gegevens alleen waar ze voor bedoeld zijn.
 • U kunt altijd uw gegevens opvragen, laten verwijderen, of extra informatie aanvragen.

Fabricage in eigen land

Om de kwaliteit van een Unique Waterontharder te garanderen, wordt de fabricage in eigen land, zelfs in eigen stad gedaan. Op ons bedrijf in Kampen komen alle onderdelen vanaf verschillende producenten binnen. Met zorg wordt de ontharder samengesteld volgens de kwaliteitseisen die we onszelf opleggen. 

Alle intelligentie van de Smart wordt daar ook ontwikkeld. Alleen door de eigen ontwikkeling kunnen we een product maken waar we achter staan, en waar we trots op zijn. 

Meer weten?

Wilt u weten waar uw data is? Of hoe de veiligheid in elkaar zit? Stuur ons een mail, of bel ons! 

Via telefoon:
085 792 0776

Of via de mail:
info@uniquewaterontharders.nl