Service, onderhoud & garantie

Service, onderhoud & garantie

Is onderhoud verplicht? Vervalt mijn garantie als ik het niet uitvoer? En waarom moet onderhoud uitgevoerd worden?

Op deze pagina leest u precies hoe onderhoud en service bij Unique Waterontharders werkt. En hoe we onze 15 jaar all-in garantie waarmaken.

Hiermee volgen wij het advies van uw waterleverancier. Ook zij adviseren controle en onderhoud aan uw ontharder, zodat u altijd een optimaal werkend apparaat heeft. 

handen wassen - is een waterontharder goed voor uw huid
Smart Duo

Service

Er kan altijd iets zijn: u wilt de ontharder verplaatsen, u heeft vragen over de werking, of uw thuissituatie is veranderd, waardoor u advies wil over de juiste stappen.

Bij onze servicelijn kunt u terecht met letterlijk elke vraag over water, de ontharder of alles gerelateerd aan drinkwater en veiligheid. 

De snelste manier is via email: info@uniquewaterservice.nl

U ontvangt binnen 24 uur (tijdens werkdagen) reactie. 

Onderhoud

Unique adviseert het volgende:

  • Elk jaar een reiniging met onze harscleaner
  • Elke twee jaar een controle van uw waterontharder, uitgevoerd volgens de onderhoudsrichtlijnen van Unique Waterontharders

U ontvangt een voorstel op het moment dat uw ontharder het tweejaarlijkse onderhoud nodig heeft. U kunt dit onderhoud door een service-monteur van Unique laten uitvoeren, of u kunt dit zelf uitvoeren.

Wat doet harscleaner?

Het Nederlandse drinkwater bevat niet alleen calcium en magnesium, maar ook andere mineralen en stoffen. Deze zijn totaal onschadelijk, maar kunnen wel aan de harskorrels die in de waterontharder zitten, blijven kleven. Hierdoor gaat de werking van deze harskorrels achteruit, en kunnen ze minder calcium opnemen. 

Aanbieders van waterontharders met chloormodules beweren dat een regeneratie met chloor dit kan voorkomen. Echter, chloride zal geen andere metalen en stoffen losweken van de hars. Daarvoor is deze harscleaner ontwikkelt.

Met Unique Harscleaner kunt u ook deze stoffen uit de cilinder reinigen. Wij adviseren om dit elk jaar te doen, zodat het hars altijd in optimale staat is, en elke situatie aan kan. 

Laat u het onderhoud uitvoeren door een van onze servicemonteurs? Dan nemen zij deze mee en is de harscleaner gratis!

Wat gebeurt er tijdens het onderhoud?

Tijdens het bezoek van de servicemonteur wordt uw ontharder grondig gecontroleerd. Denk hierbij aan:

  • Aansluitingen op uw leiding
  • Verbinding tussen zoutreservoir en cilinder
  • Afdichtringen cilinder
  • Controle van waterhardheid
  • Staan alle instellingen nog juist

Ook controleert de servicemonteur de regeneratie, en het zoutverbruik. Het voordeel van de servicemonteur? De bus met alle onderdelen staat letterlijk voor de deur, en alle vervangingsonderdelen zijn gratis!

Wat zegt de waterleverancier

Ook uw waterleverancier heeft adviezen over de waterontharder. Vitens schrijft bijvoorbeeld dit:

Een ontharder wordt aan het begin van uw waterleiding geplaatst. Daarnaast wordt een ionenwisselaar gespoeld met zout/ pekelwater. Door onjuist gebruik of onvoldoende onderhoud kan dit er voor zorgen dat de kwaliteit van uw drinkwater slechter wordt. (bron)

Het bedrijf Oasen schrijft hierover dit:

Waterontharders hebben regelmatig onderhoud nodig. Volg daarom altijd de aanwijzingen van de fabrikant op. Slecht onderhoud kan zorgen voor bacteriegroei waardoor de drinkwaterkwaliteit terugloopt. Vervang of reinig de filters op tijd om groei van bacteriën tegen te gaan.  (bron

Wilt u een waterontharder kopen? En heeft u hier vragen over? Stel ze ons! Ons verkoopteam weet alles over de eisen van de waterleverancier, het onderhoud aan de ontharders, en wat dit voor u betekent. 

Wij vertellen u hier graag over, zodat u precies weet wat u koopt en hoe u optimaal resultaat uit uw ontharder kunt halen. 

Garantie

Wordt de waterontharder goed onderhouden? Dan ontvangt u 15 jaar all-in garantie op de gehele installatie.

Kiest u ervoor om geen onderhoud uit te (laten) voeren? Dan ontvangt u 5 jaar garantie op alle mechanische delen.

Lees alles hierover in onze Algemene Voorwaarden!