Smart Salt Indicator

Smart Salt Indicator

De Smart Salt Indicator is de slimme hulp voor uw ontharder. Met deze uitbreiding hoeft u zelf het zoutniveau niet meer in de gaten te houden, maar ontvangt u een bericht zodra het niveau te laag wordt.

Veelgestelde vragen

Aan de hand van een sensor wordt het niveau van het zout in het zoutreservoir gecontroleerd. 

Dit gebeurt enkele keren per uur. Als voor langere tijd het niveau te laag is, zal de zoutindicator een melding sturen. Het is dus niet zo dat het verwijderen van het deksel direct voor een melding zorgt. 

De zoutindicator heeft twee indicatoren. De eerste zit op de sensor. Als dit rode lampje brandt, is de sensor actief. Zodra dit lampje uitgaat heeft de sensor geen zicht meer op genoeg zout.

Het blauwe lampje in de behuizing is een indicator voor de staat. Als deze constant brandt, is het apparaat actief, heeft het verbinding, en houdt het de zoutvoorraad in de gaten. Soms zal het lampje knipperen, dat is het moment dat de sensor wordt uitgelezen.

Dat kan zeker. Bovenop de sensor zit een klein schroefje. Hiermee kunt u de sensor aanpassen.
Als u deze linksom draait, vergroot u de diepte. De sensor zal dus later inschakelen. Als u de schroef rechtsom draait, verkleint u de diepte en zal de sensor eerder inschakelen. 
Het lampje op de sensor geeft aan waar de grens ligt.

Nee, dit is in principe niet nodig. De zoutindicator weet zelf weer wanneer er genoeg zout aan boord is, en gaat vanaf dat punt weer controleren.

Voor de uitvoeringen met een resetknop: u kunt deze gebruiken om de rode indicator uit te schakelen.

Ga hiervoor naar https://smartsalt.uqco.nl. Daar kunt u inloggen om uw Smart Salt Indicator te beheren.

Unique Smart Series

De Unique Smart Duo en Unique Smart Compact zijn beiden standaard voorzien van zoutindicatie!