Bespreking magnetische waterontharder bij Radar

Waterontkalker bij Radar

Als u op zoek bent naar een goede waterontharder, heeft u wellicht gezien hoe de magnetische waterontkalker bij Radar werd besproken. Kent u Radar niet? Radar is een consumentenprogramma op NPO. De vraag in het programma is in hoeverre een magnetische waterontharder daadwerkelijk nuttig is. Lees hier snel hoe een magnetische waterontharder, zoals Radar liet zien, werkt en hoe de waterontkalkers van Unique Waterontharders u beter van dienst zijn.

Ontkalkt water

Waarvoor is een waterontharder?

De waterontkalker werd in Radar al onder de loep genomen, maar wat doet een waterontharder nu exact? Een waterontkalker van Unique Waterontharders verwijdert het kalk uit uw leidingwater. Water met te veel kalk erin wordt ook wel hard water genoemd. Het kalk komt zo makkelijk in uw waterleidingen, vaatwasser, wasmachine, waterkoker en koffiezetapparaat. In dat geval moeten deze apparaten extra energie gebruiken, omdat ze automatisch ook de kalk onder handen nemen. Een waterontkalker voorkomt dit en daarom zijn er ook meerdere van op de markt. Eén variant ervan is de magnetische waterontharder die in Radar besproken werd.

Heeft u nog vragen? Wij zijn u graag van dienst

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Hoe werkt een magnetische waterontkalker van Radar?

Een magnetische waterontharder, zoals Radar in het programma besprak, werkt niet hetzelfde als de elektrische versies die u bij Unique Waterontharders vindt. Bij de magnetische waterontkalker van Radar worden er magneten op uw waterleiding bevestigd. Deze magneten zorgen ervoor dat calcium en magnesium, die samengevoegd kalk vormen, niet de kans krijgen om samen te voegen. Hierdoor zou het water zonder kalk uit uw kraan en in uw apparaten moeten komen. Helaas is dit effect nooit wetenschappelijk aangetoond. In tegenstelling tot de magnetische ontkalker die Radar uitgebreid heeft besproken, kunt u beter gaan voor een elektrische waterontharder van Unique Waterontharders.
Met onze waterontkalkers wordt het kalk namelijk door middel van zout uit een reservoir volledig uit het water gefilterd.

Onze elektrische waterontharder: Unique Eco Duo

In tegenstelling tot de magnetische waterontkalker die in Radar werd bestudeerd, verwijderen onze elektrische waterontkalkers het kalk wél volledig uit uw water. Een van de meest uitstekende waterontharders die we hiervoor in huis hebben is de Unique Eco Duo. Dit model is flexibel en ruimtebesparend. Het zoutreservoir is hierbij een aparte bak. De waterontkalker kan hiermee op een praktische plek geïnstalleerd worden. Zo kan het zout simpel aangevuld worden indien nodig. De waterontkalker is daarmee perfect geschikt voor plaatsing in de meterkast of kruipruimte. Logischerwijs zijn meterkasten verplicht om aan een tal van richtlijnen te voldoen. Onze waterontharder is dusdanig samengesteld dat deze altijd wel ergens geplaatst kan worden. De twijfels die komen kijken bij de exemplaren die in Radar werden besproken, zijn hierbij dan ook bij voorbaat weggenomen. Wij bieden u 15 jaar all-in garantie en een vakkundige installatie. Ook krijgt u bij deze waterontharder de volgende voordelen:

 • Een dubbele overloopbeveiliging
 • Een betrouwbare volume- en tijdbesturing
 • 75kg aan regeneratiezout
 • Bypass
 • Kalkmeting set
 • Instelbare hardheidsregelaar
 • Vakantiemodus

Unique Eco Compact

De minder grote versie hiervan is de Unique Eco Duo. Deze is enkel en alleen te koop bij Unique Waterontharders. Deze versie heeft ook veel pluspunten ten opzichte van de magnetische waterontkalker die in Radar onder de loep werd genomen. Vanwege een apart zoutreservoir, is deze waterontharder uitstekend geschikt voor open ruimtes. Door het zoutvak en de harscilinder samen te voegen is hij extra klein en fijn. Bij deze versie heeft u ook de zekerheid dat kalk ook daadwerkelijk wordt verwijderd uit uw water en sanitair. Er zit een kalkmeting set bij. Ook hier bieden wij vakkundige installatie en 15 jaar all-in garantie. Als uitsmijter heeft u ook de volgende voordelen:

 • Een betrouwbare volume- en tijdbesturing
 • Instelbare hardheidsregelaar
 • Vakantiemodus
 • Bypass
 • Klein en compact
 • 75kg aan regeneratiezout
 • Een dubbele overloopbeveiliging

De Unique Descaler

Wilt u geen magnetische waterontharder zoals die in Radar werd geanalyseerd? Maar heeft uw woning geen toegankelijke rioolafvoer? Dan is de Unique Descaler iets voor u! Deze waterontkalker gebruikt geen spoelwater, chemische stoffen of stroom. Omdat het spoelwater naar boven stroomt, gaat het water wervelen en krijgen bacteriën niet de kans om voor opstoppingen of schade te zorgen. Zodoende is kalkaanslag heel gauw iets van vroeger. Door middel van een katalysator wordt normaliter schadelijke kalk omgezet in een niet-schadelijke variant. Een bijkomend voordeel is dat de mineralen in het water hierdoor worden behouden. Onzichtbare bicarbonaten worden omgezet in calciumcarbonaten. Deze geven op hun beurt geen kalkaanslag omdat ze te klein zijn om zich ergens aan te hechten. Op deze manier bent u helemaal verlost van apparaten die minder lang meegaan. Met de Unique Descaler heeft u de zekerheden die u niet zou hebben met de magnetische waterontharder zoals in Radar werd bestudeerd. Ook geniet u van de volgende voordelen:

 • Geen kalkaanslag
 • Geen spoelwater
 • Bypass
 • 15 jaar all-in garantie
 • Vakkundige installatie
 • Weinig onderhoudskosten

Druppa Waterkoeler

Denkt u dat we alleen waterontkalkers verkopen? Zeker niet. U kunt ook bij ons terecht voor waterkoelers zoals de Druppa Waterkoeler. Dit is een moderne en kleine waterkoeler die in elke keuken of kamer past. Het lekkerste koele water garanderen we u, omdat we hem altijd leveren met onze eigen waterfilters.

Vergelijking: Unique Waterontharders en de waterontkalker Radar

Het grote verschil tussen onze waterontkalkers en de waterontharder die in Radar te zien was, is dat bij onze waterontharders, de kalk ook écht uit het water wordt verwijderd. Het is simpelweg niet wetenschappelijk aangetoond dat de magnetische waterontharder bij Radar ook écht de kalk uit uw apparaten verwijdert. Onze waterontkalkers zijn helemaal naar uw wens in te stellen en zorgen ervoor dat er ook echt nul kalk in uw water komt. Daarnaast zijn al onze ontkalkers gemaakt door de Nederlandse Water Fabriek. De productie van uw waterontkalker gebeurt dus lekker dichtbij huis! Hiermee is de garantie van 15 jaar ook echt een belofte. Combineer dit met een levensduur van zeker 25 jaar, en u begrijpt dat Unique Waterontharders een uitstekende keuze is in vergelijking met de waterontkalker bij Radar.

Heeft u nog vragen? Wij zijn u graag van dienst

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Unique Waterontharders belooft u kwaliteit en service

U komt niet alleen bij ons voor een waterontharder. U komt ook bij ons voor het aanvullen van uw zout, wanneer u nieuwe filters nodig heeft of voor een waterkoeler. We bespreken graag uw wensen met u en welke soort waterontharder het meest geschikt is voor uw woning. Heeft u een keuze gemaakt? Dan wordt uw waterontharder altijd geïnstalleerd door een van onze professionals. U bent bij ons dus aan het goede adres voor onderhoud, aanvullende garantievoorwaarden, vakkundige installatie en verdere service.

Energiebesparing met onze waterontharders

Kies dus niet voor de magnetische waterontkalker zoals in Radar te zien was, maar kies een waterontharder van Unique Waterontharders. Door onze producten, aanvullende voorwaarden en professionele installatie zijn we voor u de beste keuze. Bij Unique Waterontharders geniet u daarnaast ook van de volgende pluspunten:

 • Professionele installatie binnen drie weken
 • Installatie door heel Nederland
 • Altijd kalkvrij water
 • Ontharders die als beste uit de test zijn gekomen
 • 15 jaar all-in garantie
 • Inclusief desinfectie module en zoutmelder

Contact op met Unique Waterontharders

Bent u nieuwsgierig naar een waterontkalker van Unique Waterontharders? Wilt u onze waterontharders bekijken of vergelijken met de waterontkalker van Radar? Neem dan gerust contact met ons op of vraag, geheel vrijblijvend, een offerte aan. We staan in heel Nederland voor u klaar met een top kwaliteit waterontharder, goede service en uitstekende aanvullende voordelen. U bereikt ons telefonisch via 085-7920776 en via e-mail op info@uniquewaterontharders.nl. U kunt hiervoor natuurlijk ook het contactformulier invullen.