Bespreking magnetische waterontharder bij Radar

Werkt een magnetische ontharder?

Als u op zoek bent naar een goede waterontharder heeft u wellicht gezien hoe de magnetische waterontkalker bij Radar werd besproken. U kunt dit artikel hier lezen. De vraag in het programma is in hoeverre een magnetische waterontharder daadwerkelijk nuttig is. Lees hier hoe een magnetische waterontharder, zoals Radar liet zien, werkt en hoe de waterontharders van Unique Waterontharders u beter van dienst zijn.

Waarom een ontharder?

De waterontkalker werd in Radar al onder de loep genomen, maar wat doet een waterontharder nu exact? Een waterontharder verwijdert het kalk uit uw leidingwater. Water met te veel kalk erin wordt ook wel hard water genoemd. Het kalk komt zo makkelijk in uw waterleidingen, vaatwasser, wasmachine, waterkoker en koffiezetapparaat. In dat geval moeten deze apparaten extra energie gebruiken, omdat ze automatisch ook de kalk onder handen nemen. Een waterontkalker voorkomt dit en daarom zijn er ook meerdere van op de markt. Eén variant ervan is de magnetische waterontharder die in Radar besproken werd.

Een magnetische waterontharder, zoals Radar in het programma besprak, werkt niet hetzelfde als de waterontharders die Unique levert. Bij de magnetische waterontkalker van Radar worden er magneten op uw waterleiding bevestigd.

Men beweert dat deze magneten ervoor zorgen dat calcium en magnesium niet met elkaar kunnen verbinden. Hierdoor zou het water zonder kalk uit uw kraan en in uw apparaten moeten komen.

Helaas is dit effect nooit wetenschappelijk aangetoond. Sterker: er is geen bewijs dat een magneet enige vorm van zinnig invloed heeft op het water.  Het is ook eenvoudig uit te leggen: een magneet kan geen stoffen verwijderen uit het water. Een waterontharder kan dat wel.

Smart Duo cilinder

Wat werkt wel?

In tegenstelling tot de magnetische waterontkalker die in Radar werd bestudeerd, verwijderen onze waterontharders het kalk wél volledig uit uw water. Een van de meest uitstekende waterontharders die we hiervoor in huis hebben is de Unique Smart Duo.

Dit model is flexibel en ruimtebesparend. Het zoutreservoir is hierbij een aparte bak. De waterontharder kan hiermee op een praktische plek geïnstalleerd worden. Zo kan het zout simpel aangevuld worden indien nodig.

In de meterkast?

De ontharder is daarmee perfect geschikt voor plaatsing in de meterkast of kruipruimte. Logischerwijs zijn meterkasten verplicht om aan een tal van richtlijnen te voldoen. Onze waterontharder is dusdanig samengesteld dat deze altijd wel ergens geplaatst kan worden. De twijfels die komen kijken bij de exemplaren die in Radar werden besproken, zijn hierbij dan ook bij voorbaat weggenomen.

Wat wij doen

Wij bieden u 15 jaar all-in garantie en een vakkundige installatie. Ook krijgt u bij deze waterontharder de volgende voordelen:

Een waterontharder vergelijken met een magneet is hetzelfde als appels met peren vergelijken. Onze waterontharders verwijderen fysiek het calcium uit uw water, en zorgen er op die manier voor dat er geen kalkvorming in uw huis is. De theorie achter de magneet is speculatief, en door diverse partijen bewezen niet te werken.

Wij staan voor onze ontharders. Omdat wij weten hoe onze apparatuur werkt, en omdat we de spullen uit eigen land halen, weten we van binnen en buiten hoe deze werken, en hoe deze in uw huis optimaal kunnen werken. Het is ook de reden dat we 15 jaar all-in garantie geven. Gewoon omdat we weten dat we de juiste oplossing hebben.

Benieuwd geworden? Vraag een offerte aan en kom alles te weten!