Regeneratie van uw ontharder

Controle van uw ontharder

Uw ontharder heeft enkele regeneraties gedaan, waardoor het nu tijd is om te een paar zaken te controleren. Hierdoor blijft uw ontharder in optimale staat, en weet u zeker dat alles werkt zoals het hoort.

De volgende zaken zijn belangrijk om te controleren:

  • Is er nog voldoende zout aanwezig?
  • Test het water nog steeds kalkvrij?
  • Ziet de ontharder er droog en schoon uit?

Hieronder leest u hoe u dit kunt doen, wat belangrijk is om te weten, en wat alles betekent.

Voldoende zout

Uw ontharder gebruikt zout om pekelwater aan te maken. Dit gebeurt in het zoutreservoir. Hier staat normaal gesproken dus ook een laagje water in.

Volgens het aantal regeneraties dient uw zoutreservoir nu bijna leeg te zijn. Is dit het geval? Vul het dan bij. U kunt bijvullen zover als u wilt.

Is dit niet het geval? Dan wordt er minder zout verbruikt dan het geval is. Dit kan wijzen op bijvoorbeeld een verstopte pekelslang. U kunt onderaan de pagina een melding maken, wij nemen dan contact met u op!

Waterhardheid testen

De meest eenvoudige test om te controleren of uw ontharder zijn werk goed doet, is een waterhardheids-test. Deze zijn verkrijgbaar via onze webshop

Test alles groen? Dan is er geen kalk aanwezig! Wijkt de teststrip af? Gebruik dan het formulier onderaan de pagina. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact op over het vervolg.

Schoon en droog

Ook een eenvoudige controle: is uw ontharder droog en schoon? Tijdens temperatuurverschillen kan er condens op uw ontharder ontstaan. Dit is geen enkel probleem, maar moet wel binnen de grenzen van het acceptabele blijven. 

Zijn de aansluitingen achterop de ontharder droog? Zo weet u direct of alles er optimaal bij staat! En komt u iets tegen wat u niet aanstaat? Gebruik onderstaand formulier om het te melden, en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!