De keramische schijf

Keramische schijven

Wat is de keramische schijf

Als u naar waterontharders zoekt, komt u soms de term ‘keramische schijf’ tegen. Wat is die schijf en wat doet het?

Op de technische afbeelding bij dit artikel is de keramische schijf nummer 23. Deze schijf heeft als taak het water de juiste kant op te sturen. Tijdens het regenereren (lees hier hoe dat werk) wordt deze schijf door de motor (nr 45) gedraaid, en wordt het water omgeleid naar bijvoorbeeld de afvoer tijdens het spoelen.

Sommige ontharders gebruiken plastic schijven of kanalen om water te geleiden. Echter, bij een goede waterdruk en langdurig gebruik is het goed mogelijk dat plastic slijt, en op die manier de kwaliteit van de ontharder sterk achteruit gaat.

Een keramische schijf lost dit probleem op. Ze zijn sterker en gaan veel langer mee. 

De waterontharders van Unique hebben allemaal standaard deze keramische schijf. Een ontharder kan alleen topkwaliteit zijn als het topkwaliteit onderdelen gebruikt. 

Wat als ik dit niet heb?

Als uw waterontharder niet over keramische schijven beschikt kan het zijn dat het binnenwerk sneller onderhevig is aan slijtage. Keramische schijven zijn zeer slijtagebestendig en zorgen voor een lange levensduur. 

Denk tegelijk ook aan de nadelen van microplastics die vrij kunnen komen bij slijtage. Om dit te voorkomen is een ontharder met een stevig binnenwerk en keramische schijven een absolute must.