Alles over zacht water

Alles over zacht water

Na de installatie van uw Unique waterontharder gaat u de voordelen direct merken. Uw vaatwasser produceert schonere glazen, onder de douche merkt u ineens meer schuim, en het glas van uw douche blijft schoon.

Het zijn de zichtbare voordelen van zacht water. Maar ook de onzichtbare voordelen beginnen te werken. Denk aan de verwarmingselementen in uw waterkoker, of boiler. Doordat deze nu zacht water krijgen, zullen ze efficiënter gaan werken.

Verandert het water?

Onze waterontharders doen niets anders dan het verwijderen van calcium en magnesium. Deze twee stoffen zorgen samen voor het zogenoemde kalk. Dit calcium en magnesium wordt vervangen door onschadelijke natrium-ionen. En wat die doen? Dat leest u hier

Uw waterleverancier is gebonden aan strenge regels. Hierdoor is het drinkwater altijd gezond en veilig. Het verwijderen van calcium en magnesium is een extra bewerking, en zorgt voor het voorkomen van kalk.

Ik zie nog steeds witte aanslag of vlekken?

Gebruikt u in uw badkamer en/of keuken natuursteen? Dan is het mogelijk dat u incidenteel een witte aanslag ziet, ook na het installeren van onze waterontharder. Dit wordt veroorzaakt door het kalk wat in de natuursteen zit, niet door uw zachte water. Veel soorten natuursteen, zoals bijvoorbeeld blauwe hardsteen, leisteen of marmer, bevatten namelijk zelf kalk.

U kunt dit eenvoudig reinigen met producten als HG Natuursteenreiniger, of Dreft verwijderen. Ook het droogmaken van bijvoorbeeld uw douche na gebruik is altijd te adviseren.

Gebruik geen antikalkmiddelen! Dit zal de witte vlekken verergeren! Een sopje van lauw water en zeepsop met een lage pH-waarde zullen wonderen doen!

Wat te doen bij kalkaanslag?
Glas met water

Is zacht water gezond?

Door de werking van onze ontharders is het eenvoudige antwoord: ja. 

De Unique waterontharders verwijderen calcium en magnesium. Hoewel de mens calcium nodig heeft, is de hoeveelheid in het water bij lange na niet voldoende. Een goed dieet, zoals voorgeschreven door het Voedingscentrum, is de juiste manier om calcium binnen te krijgen. 

En omdat ontharders werken volgens een ionisatie, wordt natrium gebruikt om dit te volbrengen. Wilt u meer lezen over de veiligheid van natrium? Dat kan hier.