Eco duplex grootverbruik

Eco Duplex Grootverbruik 2x 125 L

Hoe werkt het?

Bekijk het voorbeeld:
Het ruwe onbehandelde water komt binnen bij “W-IN”. Het kalkhoudend water stroomt door de besturing(en) naar de fles(sen). In de fles stroom het water door het filtermateriaal. In deze filterkern vindt een ionenuitwisseling plaats. Het filterhars is geladen met natriumionen, deze gaan een reactiewisseling aan met de calcium- en magnesiumionen, ofwel kalk. Bij “W-UIT” in het schema, is het water vrij van kalk en lekker zacht. Gedurende het gebruik raakt de filterkern verzadigd. Om de filterkern weer schoon te maken dient het hars te worden geregenereerd, ook wel (terug)spoelen. Om deze regeneratie uit te voeren wordt de harskern gespoeld met zoutwater. Tijdens de regeneratie wordt de harskern weer geladen met natriumionen uit het pekelwater en worden de calcium- magnesiumionen verwijderd. In de zoutbak staat een laagje water, samen met het regeneratiezout wordt dit pekelwater. Dit pekelwater, bestaat voor het grootste deel uit natrium en is daarmee het perfecte regeneratiemiddel voor de waterontharder op basis van ionenwisseling. De besturing bepaald wanneer er een regeneratie nodig is. Bij deze betreffende waterontharder wordt het verbruikte zachte water gemeten. Aan de hand van deze en andere parameters bepaald de besturing wanneer er geregenereerd wordt. Zo regenereert de waterontharder alleen wanneer dat echt nodig is. Het systeem is gebaseerd op een duplex werking. Hierbij is er altijd één van de twee systemen in bedrijf. Wanneer één van de harskernen is verzadigd schakelt het systeem over naar de andere. De verzadigde kern wordt geregenereerd en er kan water worden gebruikt over de andere. Zo ontstaat een systeem waarbij continu zacht water is gegarandeerd

Garantie 15 jaar All -in

U krijgt 15 jaar volledige garantie op de waterontharder. Deze garantie is inclusief voorrijkosten, arbeidsloon en alle onderdelen, ook de elektronische. Uiteraard geldt deze garantie ook voor 100% kalkvrij water en krijgt u op de hars zelfs 25 jaar garantie. Met garanties tot 15 jaar en een levensduur van 25 jaar is Unique waterontharders ongetwijfeld uw beste keuze. Door een minimaal gebruik van bewegende delen in bijna uitsluitend corrosievrije materialen en zijn intelligente volumetrische sturing die zich optimaal aanpast aan uw verbruik.

Hoe we dat allemaal garanderen? Onze waterontharders komen uit Nederland. De fabrikant zit dus ook “naast de deur” en wij hebben heel korte lijnen met de mensen aldaar. De garantie is dus gegarandeerd!

Neem direct contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken

 • Grote doorstroom cappaciteit
 • Solide besturing
 • Volume gestuurd
 • Gehele kunstof behuizing
 • Modulair opgebouwd
 • Eenvoudige bediening
 • Clack Volume besturing CI 5
 • Boven verdeler mengbuis en onderverdeler
 • Composiet tank
 • Heterodispenser hars
 • Air check dubbele beveiliging
 • Bypass
 • 2 x zoutbak

 Werk temperatuur                                 : 4 tot 43 °C

 Werk druk                                             : 1,5 tot 8,5 bar

 Druk verlies                                          : Max. 0,8 bar (bij nominale debiet)    

                                                              :Max. 1,8 bar (bij piek debiet)                                                                             :Max. 0,5 bar bij opgegeven flow
 Service flow                                          : Max. 7,9 m3/uur (bij druk verlies van 1 bar)
 Backwash                                             : Max.7,6 m3/uur (bij druk verlies van 1,7 bar)
 Fles aansluiting                                     : 2,5” 8NPSM In /
 Uitlaat aansluiting                                 : 1” Pekelslang aansluiting : 3/8” Stijgbuis 

Neem direct contact met ons op voor een gratis, vrijblijvende en passende offerte

Verschil tussen simpex en duplex

Het verschil tussen een simplex en een duplex waterontharder is het aantal gebruikte ionenwisselaars, ook wel onthardingscilinders genoemd. De simplex waterontharder heeft er één, de duplex versie heeft twee. Het hart van een waterontharder is de ionenwisselaar of onthardingscilinder. Het leidingwater stroomt door die onthardingscilinder en wordt daar van het kalk en magnesium ontdaan en stroomt als zacht water de cilinder uit naar de wateraansluitingen in het huis. Een waterontharder met één ionenwisselaar kan perfect het water ontharden. Toch zijn er situaties dat twee onthardingscilinders prettiger zijn dan één.  Als de simplex waterontharder gaat spoelen zal er een half uur geen zacht water zijn, bij de duplex zal hij dan afwisselen naar de 2e cilinder en zal er dus 24 uur per dag zacht water aanwezig zijn.

wilt u meer informatie of deze waterontharder bestellen?
Neem contact op via de verschillende mogelijkheden die wij bieden.