Waterontharder: zin of onzin?

Werking van waterontkalkers

Hoe werkt een waterontharder? Is een waterontharder zin of onzin? Allemaal vragen die wij bij Unique Waterontharders helemaal begrijpen. Wilt u weten wat de werking van een waterontharder is en wat het voor u kan betekenen? Lees snel verder wat een waterontkalker van Unique Waterontharders voor u kan doen.

Waterontharder met 15 jaar garantie

Zin of onzin?

Een waterontharder, heeft het zin of is het onzin? Dat vragen veel mensen zich af. Een waterontharder heeft zin omdat deze de overvloed aan kalk in uw water verwijdert. Een magnetische waterontharder is trouwens wel onzin, omdat het de kalkdeeltjes niet uit het water haalt. Water met te veel kalk wordt in de volksmond ook wel hard water genoemd. Dit water is schadelijk voor uw leidingen en huishoudelijk apparaten zoals uw waterkoker, vaatwasser, wasmachine en koffiezetapparaat. Heeft u veel kalk in het water? Dan verhit uw waterkoker ook de kalk in het water. Heeft u kalk in uw leidingen? Dan kost het de wasmachine meer energie om uw was schoon te krijgen en de vaatwasser geeft dan een doffe waas op uw glazen. Een waterontharder werkt omdat deze ervoor zorgt dat deze schadelijke kalk volledig uit uw water verdwijnt. De werking van een waterontharder heeft dus zin voor zowel uw apparatuur, vaat als energierekening en is dus zeker geen onzin.

Heeft u nog vragen? Wij zijn u graag van dienst

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wat is de werking van een waterontharder?

Oké, een waterontharder heeft zin en is geen onzin, maar hoe werkt een waterontharder dan? Een waterontharder van Unique Waterontharders wordt in uw woning achter de watermeter geplaatst. Dat is meestal in uw meterkast. Maar dit kan ook, afhankelijk van uw woning of pand, in de bijkeuken, trapkast, garage of waterput zijn. Zodra deze geïnstalleerd is, zorgt de werking van de waterontharder ervoor dat de kalk uit uw water verdwijnt voordat het in uw leidingen komt. Zo worden uw apparatuur en leidingen niet meer aangetast en blijft uw vaat mooi schoon en glimmend. Dat een waterontharder geen onzin is zult u snel genoeg merken na de installatie ervan door onze gespecialiseerde monteurs. Ze plaatsen uw waterontharder altijd binnen drie weken door heel Nederland. Ook staan we voor u klaar voor onderhoud en vragen. Voor een waterontharder die werkt gaat u dus naar Unique Waterontharders.

Onze producten: Unique Eco Duo

Dat een waterontharder werkt, merkt u vooral met onze exclusieve Unique Eco Duo. Omdat de zoutbak een apart reservoir is, is dit model heel praktisch en ruimtebesparend. U plaatst hem dan ook makkelijk op een fijne toegankelijke plek zoals uw meterkast. Het onthardingszout is dan ook meteen makkelijk bij te vullen om de waterontharder in werking te houden. Omdat een meterkast altijd aan strenge regels moet voldoen, ontwerpen wij onze waterontharder dusdanig dat deze altijd bij u past. Zo heeft een waterontharder altijd zin en mag u de volgende voordelen bij ons verwachten:

 • 15 jaar all-in garantie
 • 75kg aan regeneratiezout
 • Een dubbele overloopbeveiliging
 • Een betrouwbare volume- en tijdbesturing
 • Professionele plaatsing
 • Instelbare hardheidsregelaar
 • Vakantiemodus
 • Bypass
 • Kalkmeting set

De Unique Eco Compact werkt

Is een waterontharder zin of onzin? Met onze eveneens exclusieve waterontharder Unique Eco Compact merkt u de werking van een waterontharder als geen ander. De inhoud van het zoutvak zit bij deze versie apart. Daardoor is deze versie bij uitstek geschikt voor een meer open ruimte. De harscilinder en het zoutvak zijn samengevoegd om ervoor te zorgen dat deze waterontharder extra goed werkt. Bij deze waterontharder mag u het volgende verwachten:

 • Kleine en compact werking
 • 15 jaar all-in garantie
 • 75kg aan regeneratiezout
 • Een dubbele overloopbeveiliging
 • Een betrouwbare volume- en tijdbesturing
 • Vakkundige installatie
 • Instelbare hardheidsregelaar
 • Vakantiemodus
 • Bypass
 • Kalkmeting set

Unique Descaler: milieuvriendelijke werking

Denkt u dat een waterontharder voor u onzin is omdat uw woning of pand geen toegankelijke rioolafvoer heeft? Daar hoeft u bij Unique Waterontharders niet bang voor te zijn. Met de werking van onze Unique Descaler heeft u meteen een milieuvriendelijke oplossing in huis die werkt. Met de werking van deze waterontharder heeft u geen last van chemicaliën of spoelwater. Deze waterontharder werkt zo goed omdat hierin het water van beneden naar boven stroomt. Hierdoor wervelt het water en krijgen schadelijke bacteriën geen kans om zich te hechten. Met een katalysator wordt schadelijke kalk omgetoverd naar een niet schadelijke variant. Met deze werking is kalkaanslag al gauw verleden tijd.
Zo verbruikt u minder energie en gaan uw apparaten langer mee. Wilt u een Descaler van Unique Waterontharders kopen? Dan bent u gegarandeerd van het volgende:

 • Bypass
 • 15 jaar all-in garantie
 • Specialistische installatie
 • Weinig onderhoudskosten
 • Geen spoelwater
 • Geen kalkaanslag

We hebben ook de werkende Druppa Waterkoeler

Naast waterontharders met een uitstekende werking, komt u bij ons ook voor lekker gekoeld water met de Druppa Waterkoeler. Met zijn kleine maar mooie ontwerp, past deze in elke keuken of ruimte. Met onze eigen waterfilters bent u dan altijd verzekerd van een goede werking en het lekkerste gekoelde water. Voor mineraalwater heeft de waterkoeler een capaciteit van drie liter per uur, en voor bruisend water een capaciteit van een dikke zes liter per uur. Tot slot heeft de Druppa Waterkoeler een bijzonder snelle doorstroomcapaciteit.

Druppa waterfilter foto
Werking Waterontharder compact model

Hoe werkt een waterontharder van Unique Waterontharders?

Is een waterontharder zin of onzin? Dat laatste sowieso niet bij Unique Waterontharders! Al onze waterontharders hebben een moderne elektronische aansturing. De wijze van regenereren stelt u 100% naar eigen wens in. Ook tijd en volume kunt u automatisch instellen of manueel aanpassen. Zelfs de duur van de spoelcycli bepaalt u zelf. Omdat onze waterontharders worden geproduceerd door Nederlandse Water Fabriek, bent u bij ons altijd zeker van een waterontharder met een goede werking. Omdat de fabrikant ook erg dichtbij zit is de garantie van 15 jaar ook echt gegarandeerd. De garantie is inclusief arbeidsloon, voorrijkosten en alle onderdelen. Op de hars van de waterontharder zit zelfs 20 jaar garantie. Dit gecombineerd met een levensduur van 25 jaar, zijn Unique Waterontharders dus een zeer zinnige optie voor u.

Heeft u nog vragen? Wij zijn u graag van dienst

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Unique Waterontharders garandeert service en kwaliteit

Gaat u bij ons voor een waterontharder met een goede werking? Of zoekt u nieuw zout, een waterkoeler of filters? Unique Waterontharders heeft het in huis! Bij alles wat we voor u doen bieden we kwaliteit en service. We informeren u graag over welke waterontharder voor u en uw woning of pand het beste werkt. Twijfelt u nog of een waterontharder zin of onzin is? We geven u met alle plezier een demonstratie! We staan voor u klaar voor onderhoud, installatie, service en uitstekende voorwaarden. Neem gerust contact op voor aanvullende informatie over de werking van onze producten en verdere opties.

Kies voor een waterontharder die werkt

Heeft u het ook helemaal gehad met kalkaanslag? Wilt u minder energie onnodig in huis verspillen? Kies dan voor een waterontharder die werkt van Unique Waterontharders. Met ons uitstekende assortiment, extra voorwaarden en professionele installatie zijn wij keuze nummer 1 voor u. Bij Unique Waterontharders krijgt u de volgende voordelen:

 • Een waterontharder die meer dan werkt
 • Een kalkvrij bestaan
 • 15 jaar all-in garantie
 • Professionele installatie binnen drie weken
 • Installatie door heel Nederland
 • Inclusief desinfectie module en zoutmelder

Neem contact op met Unique Waterontharders

Wilt u meer weten over hoe een waterontharder zin heeft? Bent u benieuwd naar de verdere werking van waterontharders? Neem dan snel contact met ons op. We staan u meer dan graag te woord. We staan door heel Nederland klaar met onze topproducten, service en expertise. U bereikt ons telefonisch via 085-7920776 en via e-mail op info@uniquewaterontharders.nl. U kunt hiervoor ook het contactformulier invullen.