De zin en onzin van een waterontharder

De zin en onzin van een waterontharder

Er zijn veel fabels en geruchten over de waterontharder online. Werkt een magneet? Is een mechanische ontharder beter dan een elektronische? 

Is een ontharder schadelijk voor mijn gezondheid? Of ben ik bergen geld kwijt aan zout, of onderhoud?

We zetten de vragen op een rij en laten u zien waarom een ontharder voor u een goede keuze kan zijn. We leggen uit wat de voordelen zijn, wat een goede ontharder kan, en waarom wij geloven de beste oplossing te hebben gevonden.

Werking Unique Waterontharder doornsede nieuw

Wat is een ontharder

Een waterontharder van Unique doet twee dingen heel erg goed: calcium en magnesium verwijderen uit het water. Deze twee stoffen zorgen verderop in uw leiding voor het beruchte kalk: de witte aanslag die u kunt zien in uw waterkoker en het spul dat uw vaatwasser meer energie laat vragen.

Waarom zorgt kalk voor meer energieverbruik? Eenvoudig: kijk eens naar een oude waterkoker. U ziet witte aanslag op de elementen. Op het moment dat u water wilt koken moet eerst deze witte laag, de kalk, worden verwarmt, voordat uw water warm wordt. Dat kost extra energie. 

Dit gebeurt bijvoorbeeld ook in uw wasmachine of vaatwasser. De verwarmingselementen bouwen een kalklaagje op wat eerst warm moet worden, voordat het water warm kan worden.

Maar men verkoopt ook magneten!

Er wordt veel reclame gemaakt met een magneet-ontharder: een ding dat u op de leiding maakt en kalk zou voorkomen.

Maar bedenk dit: een ontharder van Unique verwijdert de stoffen uit het water. Hoe kan een magneet stoffen verwijderen? Sterker: er is geen wetenschappelijk bewijs voor de werking van magneet-ontharders (als men ze zo mag noemen). 

U zult zien dat als u een magneet aanschaft, u geen verschil merkt.

Werking Waterontharder compact model

Wat doet een Unique ontharder?

Wij geloven in de goede aanpak: bij de bron het probleem aanpakken. Onze ontharders werken via een ionen-systeem. Via deze manier verwijderen we letterlijk de slechte stoffen uit het water. Uw apparatuur komt niet in aanraking met deze stoffen, en heeft dus geeneens de mogelijkheid om kalk te maken. 

Door onze myUnique-technologie gaan we nog een stapje verder: de ontharder weet of het werkt. Op deze manier is het drinkwater schoon, veilig, en heeft u duidelijkheid.

Waarom heb ik zout nodig?

Op de pagina ‘Werking‘ kunt u precies lezen wat onze ontharders doen. Waarom onze ontharder zout nodig heeft?

Unique ontharders maken gebruik van harsbolletjes die calcium en magnesium aantrekken. Daardoor komen deze niet in uw water terecht. Deze harsbolletjes raken echter vol. Na een bepaalt verbruik dienen deze schoongemaakt te worden.

Dat doen we met zout water, ook wel pekelwater, genoemd. Dit water wordt in uw zoutreservoir gemaakt en gebruikt zodra uw ontharder moet spoelen.

Aan de hand van het verbruik, of na een vastgestelde periode, gaat de Unique waterontharder spoelen. Op deze manier zorgt het ervoor dat uw ontharder altijd in optimale staat is.

Regenit zout

Alles weten over de ontharder en een brochure ontvangen?

Vraag een absoluut vrijblijvende offerte aan. U ontvangt uw persoonlijke voorstel, en onze brochure met alle informatie duidelijk uitgelegd.