Waterontharder in de meterkast?

Waterontharder in de meterkast?

De Unique Smart Duo past in nagenoeg elke meterkast. Doordat de zoutbak en de waterontharder apart geplaatst kunnen worden, is er altijd wel een plek te vinden.

En voordat we gaan installeren, overleggen we altijd eerst! Zo weet u altijd wat het plan is.

Over het algemeen komt uw waterleiding in de meterkast uw huis binnen. Daar zit dan ook de watermeter. Wij plaatsen onze ontharder het liefst direct na de watermeter. Op die manier wordt uw hele huis voorzien van zacht water.

Ook is in de meterkast nagenoeg altijd een mogelijkheid om een afvoer te maken. Dat kan soms via een bestaande leiding of via de kruipruimte.

Unique Smart Duo in meterkast
Unique Eco Duo Waterontharder

Smart Duo

Door de compacte bouw van de Smart Duo en het gescheiden zoutreservoir, is deze nagenoeg altijd in een meterkast te verwerken.

Omdat zoutreservoir en cilinder niet op dezelfde hoogte hoeven te zitten, is onder elkaar, naast elkaar, of met een cilinder in de kruipruimte zeker een oplossing. 

Onze monteurs installeren de ontharder en hebben al het installatiemateriaal bij zich. Er is dus altijd een plek te vinden waar uw ontharder stevig en veilig staat.

Enkele voorbeelden

Smart Duo in meterkast
Smart Duo onder elkaar
Smart Duo onderin meterkast
Smart Duo cilinder en zoutreservoir

Gemiddelde ruimte

Onze meest verkochte ontharder, de Smart Duo 12, heeft een cilinder van 21 cm doorsnede. De bypass steekt uit naar ongeveer 32 centimeter. En als de hoogte tenminste 56 centimeter hoog is, past de Duo altijd.

Het zoutreservoir kan op afstand gemonteerd worden. De afmetingen zijn 21 x 21 x 45 centimeter (de laatste is de hoogte), waardoor deze ook altijd wel in een meterkast passend te krijgen is. 

Zoutreservoir en cilinder hoeven niet naast elkaar te staan, deze kunnen ook rustig onder elkaar staan.