fbpx

De Consumentenbond over waterontharders

Unique Waterontharders en de Consumentenbond

In een artikel van de Consumentenbond uit oktober 2017, worden enkele beweringen gedaan over de werking van magnetische waterontharders met omgekeerde osmose. De Consumentenbond waarschuwt voor de gevaren van waterontkalkers. Unique Waterontharders gebruikt deze magnetische waterontharders echter nooit. Bij ons bent u dus altijd verzekerd van een perfect werkende waterontharder. Zo bespaart u zeer zeker energie en schoonmaakmiddelen. Lees snel verder over de waterontharder en de Consumentenbond.

Ontkalkt water

Waarvoor een waterontharder?

Een waterontharder vermindert de hoeveelheid kalk in uw water. Water met een overvloed aan kalk er in wordt ook wel ‘hard water’ genoemd. Kalk is schadelijk voor uw huishoudelijke apparaten en sanitair. Kalk zorgt daarnaast voor een doffe aanblik van uw vaat en glazen. Het zorgt ook voor een verhoogd energiegebruik omdat uw apparatuur meer moeite moet doen om haar taken uit te voeren. De waterontharders van Unique Waterontharders zijn uniek omdat deze zonder magneten en omgekeerde osmose werken. De problemen zoals beschreven vanuit de Consumentenbond hoeft u bij ons dan ook niet bang voor te zijn.

Heeft u nog vragen? Wij zijn u graag van dienst

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Onze producten: Unique Eco Duo

In het artikel vanuit de Consumentenbond worden enkele zogenaamde nadelen genoemd. Deze gelden echter alleen voor een waterontharder die werkt met omgekeerde osmose. Deze nadelen gelden niet voor een waterontharder die werkt op basis van ionenwisseling, zoals de Unique Eco Duo van Unique Waterontharders. U hoeft bij dit model absoluut niet bang te zijn voor bacteriën en ophopingen zoals omschreven in het artikel vanuit de Consumentenbond. Vanwege zijn kleine formaat kan deze waterontharder overal geplaatst worden en kunt u makkelijk het onthardingszout bijvullen. Omdat we rekening houden met de strikte regels vanuit wetgeving voor waterbeheer en meterkasten, is dit model dusdanig ontwikkeld dat het altijd veilig in uw meterkast geïnstalleerd kan worden. Bij het kopen van de Unique Eco Duo krijgt u de volgende voordelen:

 • Geen bacteriën ophoping door ionenwisseling
 • 15 jaar all-in garantie
 • 75kg aan regeneratiezout
 • Een dubbele overloopbeveiliging
 • Een betrouwbare volume- en tijdbesturing
 • Vakkundige installatie
 • Instelbare hardheidsregelaar
 • Vakantiemodus
 • Bypass
 • Kalkmeting set

Unique Eco Compact van Unique Waterontharders

In tegenstelling tot de beweringen vanuit de Consumentenbond is deze volgende waterontharder net zo uniek, veilig en misschien nog wel handiger in gebruik: de Unique Eco Compact. Ook dit model is uitsluitend verkrijgbaar bij Unique Waterontharders.
Omdat het zoutvak apart zit van de rest, is deze waterontharder bij uitstek geschikt voor gebruik in meer open ruimtes. Wat deze ook compact maakt is het feit dat de harscilinder en het zoutvak zijn gecombineerd tot één behuizing. Ook deze waterontharder maakt geen gebruik van omgekeerde osmose. Daarom hoeft u bij dit model ook niet bang te zijn voor de beweringen vanuit de Consumentenbond. Met het systeem van ionenwisseling is ook dit model vrij van bacteriën en ophopingen. U krijgt bij deze waterontharder dus de volgende voordelen:

 • Klein en compact
 • Bacterievrij door ionenwisseling
 • 15 jaar all-in garantie
 • Vakkundige installatie
 • Instelbare hardheidsregelaar
 • Vakantiemodus
 • Bypass
 • Kalkmeting set
 • Een betrouwbare volume- en tijdbesturing
 • 75kg aan regeneratiezout
 • Een dubbele overloopbeveiliging

Unique Descaler | Unique Waterontharders

Volgens het artikel vanuit de Consumentenbond wordt beweerd dat een waterontharder vaak gereinigd moet worden met zout en chemicaliën. Deze zouden in het riool terechtkomen en slecht zijn voor het milieu. Met onze Unique Descaler, koopt u een revolutionaire en milieuvriendelijke oplossing voor kalkaanslag/ Deze ontharder gebruikt geen elektriciteit, chemicaliën of spoelwater en is daarmee extra milieuvriendelijk. In deze ontharder stroomt het water van beneden naar boven door de Descaler. Daardoor wervelt het water en krijgen bacteriën geen kans om schade te veroorzaken. Zo verbruikt u minder energie en gaan uw apparaten langer mee. De angst dat u milieubelastend bezig bent, zoals omschreven in het artikel vanuit de Consumentenbond, hoeft u bij Unique Waterontharders dan ook niet bang voor te zijn.

De voordelen van onze waterontharder

Een waterontharder van ons plaatsen we altijd ‘achter’ de watermeter in uw woning. In veel gevallen is dat in de meterkast, garage, bijkeuken, trapkast of, als u die heeft, uw waterput. Zodra deze is geïnstalleerd door onze professionele installateurs, verwijdert deze door nieuwe technieken uw kalk uit het water. We plaatsen uw waterontharder altijd binnen drie weken na bestelling en we staan altijd klaar voor al uw vragen en onderhoud. Waar de werking van een magnetische waterontharder door de Consumentenbond in twijfel wordt getrokken, werken onze (elektrische) waterontharders gegarandeerd perfect!

Unique Waterontharders: Druppa Waterkoeler

Waterontharders die milieuvriendelijk zijn en waar bacteriën in achterblijven zoals omschreven vanuit de Consumentenbond, hoeft u bij Unique Waterontharders dus niet bang voor te zijn. Met onze nieuwe milieuvriendelijk modellen en technieken die werken met ionenwisseling, bent u bij ons verzekerd van veilig, schoon en kalkvrij water. Naast veilige en milieuvriendelijke waterontharders bent u bij ons ook aan het juiste adres voor de Druppa Waterkoeler. Met onze eigen, unieke waterfilters bent u bij ons verzekerd van heerlijk, gekoeld drinkwater. De Druppa Waterkoeler heeft voor standaard gekoeld mineraalwater een capaciteit van drie liter per uur en voor bruisend water een capaciteit van zes liter per uur. Zo geniet u thuis van lekker koel mineraal- en bruisend water. Met ons compacte en handzame ontwerp, is er in bijna elke keuken of kamer wel een locatie voor de bedenken.

Druppa waterkoeler
Waterontharder duratie

Oplossingen met onze waterontharders

Er zijn veel waterontharders in omloop op de markt. Sommige daarvan zijn minder veilig en milieuvriendelijk, zoals vanuit de Consumentenbond werd omschreven. Deze onzekerheden hoeft u bij Unique Waterontharders niet te hebben. U kunt bij onze waterontharders zowel tijd als volume helemaal zelf instellen. Ook de duratie van een spoelcyclus kunt u persoonlijk afstellen. Garantie van 15 jaar is gegarandeerd. Sterker nog: op de hars van de waterontharder zit zelfs 20 jaar garantie. Samen met een levensduur van 25 jaar is een Waterontharder van Unique Waterontharders dus veilig, milieuvriendelijk en voordelig voor u!

Heeft u nog vragen? Wij zijn u graag van dienst

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Bij onze waterontharder krijgt u service en kwaliteit

In tegenstelling tot de modellen beschreven vanuit de Consumentenbond, bent u bij ons altijd voorzien van goed werkende, veilige en milieuvriendelijke waterontharders. Of u nu bij ons komt voor een waterontharder, waterkoeler, nieuwe filters of onthardingszout: Unique Waterontharders staat voor u klaar met kwaliteit en service. Heeft u nog vragen of twijfels? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag of komen zelfs een demonstratie geven bij u thuis als u dat wilt. Informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden.

Kies voor kalkvrij drinkwater met een van onze waterontharders

Wilt u een waterontharder maar bent u bang voor de nadelen omschreven in het artikel van de Consumentenbond? Ga dan voor een waterontharder van Unique Waterontharders. Met onze perfect werkende, milieuvriendelijke en bacterievrije modellen bent u altijd verzekerd van goede aanvullende garantievoorwaarden en een professionele installatie. Bij ons krijgt u de volgende voordelen:

 • Een kalkvrij bestaan
 • Een bacterievrije waterontharder
 • Milieuvriendelijke technieken
 • 15 jaar all-in garantie
 • Professionele installatie binnen drie weken
 • Installatie door heel Nederland
 • Inclusief desinfectie module en zoutmelder

Neem contact op met Unique Waterontharders

Bent u nieuwsgierig naar de producten van Unique Waterontharders? Heeft u nog vragen naar aanleiding van de Consumentenbond? Neem dan gerust contact met ons! We beantwoorden uw vragen met alle plezier. We staan in heel Nederland voor uw klaar met de beste kwaliteit waterontharders, goede service en uitstekende aanvullende voordelen. U bereikt ons telefonisch via 085-7920776 en via e-mail op info@uniquewaterontharders.nl. U kunt hiervoor ook het contactformulier invullen.