De Consumentenbond over waterontharders

De Consumentenbond over waterontharders

In een artikel van de Consumentenbond uit oktober 2017 worden enkele beweringen gedaan over de werking van magnetische waterontharders met omgekeerde osmose. De Consumentenbond waarschuwt voor de gevaren van waterontharders. Unique Waterontharders gebruikt deze magnetische waterontharders echter nooit. Bij ons bent u dus altijd verzekerd van een perfect werkende waterontharder. Zo bespaart u zeer zeker energie en schoonmaakmiddelen. Lees snel verder over de waterontharder en de Consumentenbond.

Zacht water stroomt uit kraan
Vrouw geniet van bad

Waarom een ontharder?

Een waterontharder vermindert de hoeveelheid kalk in uw water. Water met een overvloed aan kalk er in wordt ook wel ‘hard water’ genoemd. Kalk is schadelijk voor uw huishoudelijke apparaten en sanitair. Kalk zorgt daarnaast voor een doffe aanblik van uw vaat en glazen. Het zorgt ook voor een verhoogd energiegebruik omdat uw apparatuur meer moeite moet doen om haar taken uit te voeren. De waterontharders van Unique Waterontharders zijn uniek omdat deze zonder magneten en omgekeerde osmose werken. De problemen zoals beschreven vanuit de Consumentenbond hoeft u bij ons dan ook niet bang voor te zijn.

Wat is waar?

Een goede waterontharder is niet ingewikkeld. U heeft calcium en magnesium in het water, wat samen voor kalk zorgt. Dit ziet u terug in bijvoorbeeld een waterkoker, de douche, of de kraan. 

Met een waterontharder worden deze twee dingen, calcium en magnesium, fysiek verwijdert. Hierdoor kunnen zij geen problemen veroorzaken. 

Maar u heeft verschillende partijen gebeld, en u heeft verschillende adviezen gehoord. Wat is, volgens ons, wel en niet waar?

Schone witte badkamer

Een waterontharder werkt niet
Heeft u een magneet op de leiding? Dan werkt het inderdaad niet. Een magneet kan op geen manier stoffen verwijderen. Hiervoor is een echte waterontharder nodig. 

Een waterontharder is duur
Het is hetzelfde als ‘een auto is duur’. Er is een aanschafprijs, maar dan vergeten we de winst met de besparing. Op de pagina ‘Verbruikskosten‘ leest u hier veel meer over. Samengevat: uw apparatuur heeft minder te verduren, u heeft minder werk, dus het bespaart op meerdere manieren. En laten we het comfort van zacht water ook zeker niet vergeten.

Je wordt verplicht onderhoud uit te voeren
Wij verplichten niets. Wij adviseren wel. Als een verkoper u vertelt dat onderhoud niet nodig is, is dat niet waar. Een waterontharder krijgt duizenden liters water per jaar te verduren. In het water zit meer dan alleen calcium en magnesium. Sommige stoffen, zoals bijvoorbeeld ijzer, blijven in de ontharder achter. Dit vereist onderhoud. Dit onderhoud kunt u eenvoudig zelf uitvoeren, of laten uitvoeren. Lees meer hierover op onze servicepagina.

Een ontharder is slecht voor de gezondheid
Deze veelgehoorde opmerking kan sommige mensen afschrikken. Echter, een goed geïnstalleerde ontharder is veilig en gezond. De opmerking dat de ontharder natrium toevoegt en dat dit schadelijk is, wordt in dit artikel uitgelegd: “Wat is natrium” De samenvatting: een ontharder is op geen manier schadelijk. Ook hierover kunnen onze adviseurs u alles vertellen. 

Zwarte badkamer met wit bad

Wat moet ik kiezen

De Consumentenbond adviseert consumenten om een grondige vergelijking te maken alvorens een waterontharder te kopen vanwege de uiteenlopende prijzen van deze apparaten. Een goede vergelijking kan aanzienlijke kostenbesparingen opleveren.

Daarnaast benadrukt de Consumentenbond het belang van het controleren van garantievoorwaarden en de kosten voor het onderhoud van de waterontharder, wat essentieel is voor het waarborgen van de duurzaamheid en effectiviteit van het apparaat op lange termijn.

Wij verkopen een ontharder die doet wat we zeggen. Meer niet, en minder niet. En we vinden voor elke vraag een antwoord. Zacht water is geen magie, maar een oplossing waar wij enorm goed in zijn.

Smart Duo onthardt

Onze Smart Duo is een ontharder die daadwerkelijk calcium en magnesium uit het drinkwater halen. De stoffen worden verwijderd en naar het riool afgevoerd. Deze techniek heet ‘ionisatie’ en de bewezen methode om op een verantwoorde manier calcium en magnesium uit het drinkwater te verwijderen.

Smart Duo cilinder en zoutreservoir