Wat zijn de verbruikskosten van een waterontharder?

Unique Eco Duo Waterontharder

De verbruikskosten van een waterontharder

Wilt u geen kalk meer in uw water? Gebruik dan een waterontharder. Een waterontharder verwijdert het kalk voordat het in de leidingen terecht komt. Hierdoor wordt uw huishoudelijke apparatuur, zoals vaatwassers en koffiezetapparaten, niet aangetast en voorkomt u kalkaanslag in uw keuken of badkamer. Nu denkt u wellicht dat er wel een addertje onder het gras zou moeten zitten. Want dit is toch eigenlijk te mooi om waar te zijn? Maar die zit er niet. Ook niet in de verbruikskosten van een waterontharder. Wilt u toch graag voordat u een waterontharder aanschaft weten wat de verbruikskosten hiervan zijn? Unique Waterontharders heeft de verbruikskosten van een waterontharder voor u op een rij gezet. Lees dus snel verder.

De waterhardheid

Voordat we het gaan hebben over de verbruikskosten van een waterontharder, is het handig om te weten wat de waterhardheid is in Nederland. In Nederland wordt de waterhardheid vaak uitgedrukt als Duitse hardheid, dH. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water.

Het zoutverbruik van de waterontharder

Als de waterhardheid 10 dH, dus 187 gram kalk per kubieke meter water, en het jaarverbruik 100m3 is, verbruikt de waterontharder 30 kg zout per jaar.

Het waterverbruik van de waterontharder

Bij een waterhardheid van 10 dH, verbruikt de waterontharder 1,3% van het totale waterverbruik. Dat betekent dat als u 100 m³ verbruikt, de waterontharder 1,3 m³ water verbruikt. Dit kost ongeveer €1,30.

Het Stroomverbruik van de waterontharder

Ongeveer 1 keer per week regenereert de waterontharder. Op jaarbasis verbruikt de waterontharder hierdoor 9 kilowatt per uur. Dit kost ongeveer €1,80.

De verbruikskosten

Stel, we gaan uit van ongeveer 100 kuub waterverbruik. En we gebruiken de ECO Compact 8 liter voor de vergelijking. U gebruikt de waterontharder 15 jaar, dan is de som voor de verbruikskosten als volgt:

Meer weten over de verbruikskosten van een waterontharder?

U heeft de verbruikskosten op een rij kunnen zien. Hieruit is op te maken dat een waterontharder aanschaffen zeker loont. Wilt u meer weten over de verbruikskosten van een waterontharder? Of heeft u nog andere vragen? Laat het ons dan weten door een bericht voor ons achter te laten via het contactformulier op de website of stuur ons een bericht per mail via info@uniquewaterontharders.nl. Liever direct contact? Bel dan naar 085-7920776.