Wat te doen bij kalkaanslag?

Wat te doen bij kalkaanslag?

Onze 5 tips om kalkaanslag te voorkomen

Kalkaanslag in uw huishoudelijke apparatuur is ten eerste erg onprettig en ten tweede ook niet echt goed voor de werking en/of levensduur van uw apparaten en ook kranen in huis. Maar kalkaanslag is redelijk goed te verwijderen en zelfs te voorkomen. Er zijn meerdere manieren om kalkaanslag te verwijderen en te voorkomen. Wij geven u hier onze 5 tips om kalkaanslag te voorkomen.

Ontstaan van kalkaanslag

Kalkaanslag ontstaat door het gebruik van hard water. Dat is water met veel kalk (calcium en magnesium). Het verschilt per regio in Nederland of u te maken heeft met hard water uit de kraan of zacht water. Door kalkaanslag kunnen uw waterleidingen verstopt raken en huishoudelijke apparaten (sneller) stuk gaan en/of minder efficiënt werken en ook meer energie verbruiken. Daarnaast kunnen ook uw waterkranen in huis verstopt raken.

Hoe kunt u kalkaanslag voorkomen?

We geven u hieronder 5 tips om kalkaanslag te voorkomen.

  1. Kalk in de badkamer verwijderen met (baking) soda: doe een beetje baking soda op een vochtige doek en poets de plekken waar kalkaanslag te zien is, bijvoorbeeld de kranen en de douchekop. Het kan even tijd kosten, maar het resultaat is er zeker naar!
  2. Kalk verwijderen uit de waterkoker: dat doet u met azijn of citroensap en een schone theedoek. Zorg ervoor dat alle kalkaanslag onder een mix van half water, half azijn of citroensap staat. Zet de waterkoker aan en laat alles na het koken afkoelen. Spoel de waterkoker daarna om met water totdat hij geurloos is. Mogelijk een keer herhalen voor het beste resultaat.
  3. Kalk verwijderen uit de wasmachine: giet een fles natuurazijn in de lege wasmachine. Laat de machine draaien op 90 of 95 graden en de kalk is weg.
  4. Kalk verwijderen uit het koffiezetapparaat: zet uw apparaat aan met enkele theelepels schoonmaakazijn en wat water. Nadat plusminus de helft is doorgelopen, zet u het apparaat ongeveer een uur uit. Schakel daarna de koffiezetter weer in en spoel hem een aantal keren na met water.
  5. Waterontharder gebruiken: om niet steeds alle trucjes te hoeven herhalen, kunt u natuurlijk ook gewoon een waterontharder gebruiken. Dan heeft u altijd zacht water in uw woning en nooit meer last van kalkaanslag. Uw huishoudelijke apparaten blijven langer heel. En wist u dat zacht water heel goed voor huid en haar is bij eventuele klachten van droge huid, eczeem en psoriasis.

Direct een waterontharder kopen

U kunt bij ons natuurlijk direct een waterontharder kopen. Neem daarvoor gerust contact met ons op. Laat een bericht achter via het contactformulier, stuur een mail naar info@uniquewaterontharders.nl of bel het nummer 085-7920776.