Wat kost een waterontharder?

Unique Eco Duo Waterontharder

De prijzen van waterontharders

Waterontharders worden steeds bekender en ze zijn dan ook in steeds meer huishoudens te vinden. Waterontharders zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar: van elektrische tot magnetische. Welke geschikt is voor u is afhankelijk van uw woning en uw persoonlijke voorkeuren. Tot slot speelt natuurlijk ook de prijs een rol in uw keuze. Gelukkig leest u hier alles over de prijzen van waterontharders, zodat u de juiste keuze kunt maken.

Prijzen waterontharders 2022

De prijs van een waterontharder is afhankelijk van verschillende factoren. U dient bijvoorbeeld te kijken naar het soort waterontharder dat u koopt, het onderhoud dat ervoor nodig is en naar het volume van de waterontharder. Om u een zo duidelijk mogelijk beeld te geven, gaan we hier in op alle drie de factoren.

1: type waterontharder

De prijs van een waterontharder hangt af van het systeem waar het mee werkt: elektrisch of mechanisch. Een mechanische waterontharder maakt gebruik van waterdruk en een doorspoeling van reinigingszout. Bij deze techniek komt geen elektriciteit kijken, wat bijkomende energiekosten voorkomt. Dit maakt de mechanische waterontharder gemiddeld 20% goedkoper dan de elektrische variant. De mechanische waterontharder is al vanaf €700,- verkrijgbaar.
Een elektrische waterontharder maakt gebruik van uw stroomnetwerk om uw water te ontharden. Dit maakt het mogelijk om te werken met tijdprogramma’s. Door de slimme besturing gebruikt deze minder tijd en zout en wordt er niet onnodig gespoeld. Hiermee bespaart u tientallen euro’s per jaar. Daarentegen is de prijs van een elektrische waterontharder wel iets hoger: hij is te krijgen vanaf €900,-

2: onderhoudskosten

Let er op dat elke waterontharder onderhoud nodig heeft en dat u vaak vastzit aan een onderhoudscontract. De ene heeft echter meer onderhoud nodig dan de andere. Veel waterontharders worden verkocht voor lage prijzen, maar hebben vervolgens wel veel onderhoud nodig wat u veel geld kan kosten. Kijk dus altijd verder dan alleen de aanschafkosten.

3: volume waterontharder

Het ene huishouden verbruikt meer water dan het andere. Het is dus verstandig om eerst na te gaan hoeveel water u in huis gemiddeld gebruikt voordat u een waterontharder aanschaft. Een te kleine waterontharder moet anders misschien te hard werken en een te grote waterontharder verbruikt in verhouding veel te veel zout. Breng dus het waterverbruik van uw huishouden in kaart en stem daar het volume van uw waterontharder op af.

Meer informatie prijs waterontharder

Als u meer informatie wilt over prijzen van waterontharders, neemt u gerust contact op met Unique Waterontharders. Bij ons bent u altijd zeker van transparante en eerlijke prijzen. Ook denken we graag met u mee over welke ontharder het beste geschikt is voor uw woning en watergebruik. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan. We staan in heel Nederland voor u klaar! U bereikt ons telefonisch via 085-7920776 en via e-mail op info@uniquewaterontharders.nl. U kunt ook het contactformulier invullen.