Waarom een waterontharder plaatsen?

Het fijne van de waterontharder

U heeft er vast weleens van gehoord: de waterontharder. Maar wat is een waterontharder? Wat doet het? En waarom is het handig voor u? In het water dat uit uw leidingen komt zit kalk. Deze kalk kan uw leidingen en uw vaat aantasten. U kent het wel: een vale witte aanslag op uw glazen en dergelijke. Ook kan kalk in bijvoorbeeld uw waterkoker gaan zitten, waardoor u deze regelmatig moet schoonmaken. Dat is het fijne van een waterontharder: deze haalt de kalk uit uw water waardoor u er geen last meer van heeft. Lees snel verder om erachter te komen hoe de waterontharder werkt.

De werking van een waterontharder

Een waterontharder wordt in uw huis altijd ‘achter’ of ‘na’ de watermeter geplaatst. Dit is meestal in uw meterkast, maar soms ook in uw bijkeuken, garage, trapkast of zelfs waterput. Eenmaal ge├»nstalleerd zorgt de waterontharder ervoor dat er geen kalk meer in uw water komt. Er zijn waterontharders die ervoor zorgen dat bicarbonaten omgezet worden in calciumcarbonaten. Hierdoor krijgt u geen kalkaanslag omdat deze zich niet kunnen hechten. Er zijn ook waterontharders die d.m.v. zout de kalk volledig uit uw water verwijderen. Hoe dan ook wordt uw sanitair niet meer aangetast en blijft uw vaat mooi glanzend.

De voordelen van een waterontharder

Met een waterontharder bent u niet alleen maar verzekerd van een kalkvrij leven waarin u bespaart op energiekosten. Hoe meer kalk er in uw leidingen zit, hoe harder uw waterkoker bijvoorbeeld moet werken. Water waar veel kalk in zit, wordt namelijk ook wel ‘hard water’ genoemd. Een waterontharder zorgt ervoor dat uw harde water zacht wordt. En dat proeft u! Met een waterontharder geniet u altijd van heerlijk zacht water. Daarnaast rekent u met een waterontharder van Unique Waterontharders op de volgende voordelen:

Meer weten over waterontharders

Met een waterontharder bent u dus verzekerd van een kalkvrij bestaan, schone leidingen, een schone vaat en lagere energiekosten. Met een waterontharder van Unique Waterontharders, bent u ook nog verzekerd van de beste kwaliteit ontharder, gratis installatie en langdurige garantie. Wilt u meer weten? Neem dan gerust contact met ons op of vraag, geheel vrijblijvend, een offerte aan. We staan in heel Nederland voor uw klaar! U bereikt ons telefonisch via 085-7920776 en via e-mail op info@uniquewaterontharders.nl. U kunt hiervoor ook het contactformulier invullen.