Waar waterontharder plaatsen?

kraan - waar waterontharder plaatsen

Waar is een waterontharder te plaatsen?

Wilt u ook zo graag de smaak van zacht water uit uw kraan? Dat u geen kalkaanslag meer heeft? En dat u een zachtere en schonere was heeft? Laat dan een waterontharder plaatsen! Mocht u nog niet bekend zijn met een waterontharder; een waterontharder heeft als functie dat het calcium en magnesium uit water haalt. Hierdoor is het water dat uit uw kranen komt ontkalkt. En dit water wordt ook wel zacht water genoemd. Nu is de vraag waar een waterontharder te plaatsen is. Unique Waterontharders helpt u graag deze vraag te beantwoorden. Lees snel verder en u weet binnen een mum van tijd waar u uw waterontharder kunt plaatsen.

Waarop letten bij een waterontharder plaatsen?

Voordat we antwoord geven op de vraag waar u een waterontharder kunt plaatsen, is het belangrijk dat u weet dat er een aantal zaken zijn waar u op moet letten bij het vinden van een geschikte locatie. Ten eerste moet de waterontharder altijd geplaatst worden na de watermeter, omdat hier het leidingwater de woning in komt. Waar u verder rekening mee moet houden, is dat de locatie:

Geschikte ruimtes voor uw waterontharder

Er zijn dus een aantal eisen waar de locatie van uw waterontharder aan moet voldoen. Dit maakt dat er een aantal ruimtes geschikt zijn voor het plaatsen van een waterontharder. Deze ruimtes zijn:

Waterontharder plaatsen in de meterkast

Als we kijken waar u het best een waterontharder kunt plaatsen, is de meterkast de meest geschikte optie. De meterkast wordt dan ook het vaakst als locatie voor een waterontharder gebruikt. En dat is heel logisch, want dit is het centrale punt in uw woning waar alle leidingen binnenkomen. Het is heel eenvoudig om een waterontharder op de hoofdleiding aan te sluiten. En mocht u advies willen over een waterontharder in de meterkast, dan kunt u dit altijd even navragen aan onze specialisten. Zorg er bij het kopen van een waterontharder wel voor dat u een geschikt model voor in de meterkast uitzoekt. Ook hier kunnen wij u bij helpen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over waar een waterontharder te plaatsen? Of heeft u nog vragen over waterontharders? Neem gerust contact met ons op. Wij staan in heel Nederland voor u klaar! Bel naar 085-7920776 of stuur ons een bericht per mail via info@uniquewaterontharders.nl. U kunt ook het contactformulier op de website invullen.