Waar kun je een waterontharder plaatsen?

Waterontharder meterkast

Waar kun je een waterontharder plaatsen?

Het plaatsen van een waterontharder

Bent u van plan om binnenkort een waterontharder te kopen, of heeft u onlangs een waterontharder gekocht? Dan is het belangrijk dat u nadenkt over waar u deze wilt laten plaatsen. Waterontharders kunnen namelijk in diverse ruimtes geplaatst worden. Wat belangrijk is is dat een waterontharder altijd ná de watermeter van uw huis wordt geplaatst. Dit is namelijk waar al het leidingwater uw woning binnenkomt. Unique Waterontharders vertelt u in dit blog graag meer over de ruimtes waarin u een waterontharder kunt plaatsen.

Voorwaarden

In welke ruimte u de waterontharder ook laat plaatsen, deze ruimte dient altijd aan de volgende eisen te voldoen:

De meterkast

De meest gekozen ruimte voor de plaatsing van een waterontharder, is ongetwijfeld de meterkast. Dit is omdat de meterkast het centrale punt is waar al uw leidingen binnenkomen. Met flexibele leidingen is een waterontharder eenvoudig aan te sluiten op uw hoofdleiding na de watermeter.

De kelder

Een andere populaire plek voor de installatie van uw watermeter, is de kelder. Als uw kelder een watermeter heeft, is dit snel al een praktische locatie. Heeft uw kelder een hoger gelegen afvoerbuis? Voor de meeste waterontharders is dat geen enkel probleem. Een waterontharder in de kelder laten installeren heeft als voordeel dat de ontharder eenvoudig te bereiken is voor onderhoud en het bijvullen van het zoutreservoir.

Kruipruimte en watermeterput

Een eventuele kruipruimte of een watermeterput zijn ook vaak prima ruimtes voor een waterontharder. Heeft u deze ruimtes niet? Andere mogelijke ruimtes zijn de garage, de trapkast, een berging of een eventuele bijkeuken. Voor de installatie van een waterontharder is er dus meer dan genoeg keuze qua locatie.

Vragen over plaatsing

Heeft u een waterontharder voor in de meterkast of voor een andere locatie in huis? Wilt u professioneel advies over wat de beste plek is bij u thuis? Neem gerust contact met ons op voor professioneel advies op maat! Wilt u een partner voor de installatie van uw waterontharder en/of onderhoud ervan? Ook dan bent u bij ons op de juiste plek aanbeland! Laat een bericht achter via het contactformulier, stuur een mail naar info@uniquewaterontharders.nl of bel het nummer 085-7920776. Onze experts helpen u graag verder met de plaatsing van uw waterontharder.