Verschillende soorten waterontharders

Unique Eco Duo en Unique Eco Compact Waterontharder sfeer

Wat is de beste waterontharder voor u?

Kalkaanslag in uw huishoudelijke apparatuur is erg onprettig en ook niet bevorderlijk voor de werking en/of levensduur van uw apparaten en kranen in huis. Maar kalkaanslag is goed te verwijderen en vooral ook te voorkomen. Dat kunt u doen door een waterontharder te installeren in huis. Zo zijn er verschillende soorten waterontharders verkrijgbaar. U leest er hieronder meer over, zodat u de beste waterontharder voor uw situatie uit kunt kiezen.

3 soorten waterontharders

Waterontharders zijn er in drie soorten. Zo is er de magnetische waterontharder, een waterontharder die op zout werkt en een waterontharder met filters.

Magnetische waterontharder

De magnetische waterontharder werkt (uiteraard) op magnetisme en voorkomt dat calcium en magnesium zich aan elkaar hechten. U kunt deze waterontharder beschouwen als een magneet die op de waterleiding wordt geplaatst. De magnetische waterontharder is zeer voordelig in de prijs.

Waterontharder op basis van zout

De waterontharder op basis van zout werkt met regeneratiezout, ook wel onthardingszout genoemd. Deze waterontharder heeft vaak twee cilinders, maar er zijn ook ontharders in een 1 cilinder uitvoering. De eerste cilinder bevat kunstharskorrels die het calcium en magnesium aan het harde water onttrekken en daarna natrium aan het water toevoegen uit de tweede cilinder. De tweede cilinder bevat het regeneratiewater. Deze spoelt de kunstharskorrels zodra ze verzadigd zijn. Het kalkwater wordt afgevoerd naar het riool en het schone, kalkvrije water gaat verder door uw leidingen in huis. Deze waterontharder is wel redelijk kostbaar, maar is de investering zeker waard.

Waterontharder met filter

Een waterontharder met filter filtert de kalk uit het water dat door de leidingen stroomt. Er blijft wel een zeer kleine hoeveelheid kalk achter, maar het merendeel wordt tegengehouden door de filter. Deze waterontharder werkt met watertonnen. Deze zijn niet echt duur en kunt u eenvoudig meenemen. Zo heeft u overal vrij zacht water tot uw beschikking. Het onderhoud van deze waterontharder is wel redelijk kostbaar. U moet de filters er namelijk los bij kopen.

Beste waterontharder kopen

U kunt bij ons natuurlijk de beste waterontharder voor uw situatie kopen. Neem voor meer informatie en advies gerust contact met ons op. Laat een bericht achter via het contactformulier, stuur een mail naar info@uniquewaterontharders.nl of bel het nummer 085-7920776.