Vanaf wanneer werkt een waterontharder?

Unique Eco Duo en Unique Eco Compact Waterontharder sfeer

Het moment dat u ziet dat uw waterontharder zichtbaar werkt

Heeft u ook teveel kalk in uw water en heeft u daar zichtbaar last van? Dan is het dat geval zeker zinvol om bij Unique Waterontharders een waterontharder aan te schaffen om die kalk bij uit het water te laten filteren. U maakt van uw harde water in uw woning dan zacht water, zonder kalk. We vertellen u in dit blog over het waarom en de werking van een waterontharder en vanaf wanneer u gaat merken dat uw waterontharder zichtbaar resultaat oplevert.

Waarom de waterontharder?

Met een waterontharder vermindert u de hoeveelheid kalk in het water in uw woning. Water met veel kalk noemen we hard water. De reden: hard water is schadelijk voor uw apparatuur, vaat en – vooral – uw energierekening. Als er bijvoorbeeld kalk in uw waterkoker terechtkomt, dan heeft de waterkoker meer energie nodig om zowel het water als de kalk in het apparaat te verwarmen. En in uw vaatwasser kunnen glazen een doffe witte uitstraling krijgen. En niet te vergeten: kalk in leidingen van uw dure apparatuur kan verstopping veroorzaken. Door het aanschaffen van een goede waterontharder voor een mooie prijs bij Unique Waterontharders, bent u snel van die kalkproblemen verlost.

Wat doet een waterontharder?

Een waterontharder wordt altijd ‘na’ of ‘achter’ de watermeter geplaatst in uw huis. Dat is in de meeste gevallen in de meterkast, maar soms ook de bijkeuken, een waterput, de trapkast of de garage. Wanneer de waterontharder geïnstalleerd is, verwijdert deze alle kalk uit uw water, voordat het bij u uit de kraan komt. Zo bent u snel van de eerder genoemde kalkproblemen en irritatie daarover verlost. En nog mooier: u bespaart hiermee op de lange termijn veel op energielasten en op eventuele kosten voor het ontstoppen van een verstopte leiding.

Wanneer zichtbaar resultaat van de waterontharder?

We moeten de verwachtingen wel een klein beetje temperen. Nadat u een waterontharder heeft laten plaatsen in uw woning, ziet u niet direct resultaat. Het duurt enkele weken voordat u het verschil merkt. De werking hangt af van de hardheid van het water in uw gemeente en hoe oud bij u de leidingen zijn. De reeds aanwezig kalk in de leidingen en apparaten moet eerst oplossen, voordat u water van de meeste zuivere en beste kwaliteit hebt.

Waterontharder bestellen

Wilt u ook graag dat u in uw huishouden kalkvrij water kunt gebruiken? Dan kunt u bij Unique Waterontharders een waterontharder bestellen. Wij informeren u graag over welk merk en welk type waterontharder voor uw situatie geschikt is. Ook voor vakkundige installatie, service en onderhoud kunt u bij ons terecht. Bel naar 085-7920776 of stuur ons een bericht per mail via info@uniquewaterontharders.nl. U kunt ook het contactformulier op de website invullen.