fbpx

Een Unique waterontharder of een magneet waterontharder?

Verschillen tussen Unique waterontharder en magneet waterontharder?

Twijfelt u tussen een Unique waterontharder of een magneet waterontharder zoals de Amfa4000? Beide waterontharders hebben een eigen werking. Welke van de twee de beste keuze voor u is, hangt af van uw persoonlijke voorkeuren en uw pand of woning. Het is belangrijk om u altijd goed in te lezen. Lees daarom hier over de verschillen tussen Unique Waterontharders en de magneet waterontharder.

Ontkalkt water

Wat doet een (magneet) waterontharder?

Een waterontharder zorgt ervoor dat u geen last meer heeft van kalk in uw water. Water met een boel kalk erin wordt dikwijls ook wel hard water genoemd. Hard water brengt schade toe aan uw waterleidingen, sanitair en andere apparatuur. Als u teveel kalk in bijvoorbeeld uw waterkoker heeft, dan verwarmt de waterkoker naast het water ook de kalk. Dat kost alleen maar onnodige energie. Als er kalk in uw waterleiding zit, dan heeft uw wasmachine er meer moeite mee om de was schoon te krijgen. Zowel een Unique Waterontharder als een magneet waterontharder, zorgen ervoor dat u geen last meer heeft van deze kalk. Zowel een waterontharder van Unique Waterontharders als een magneet waterontharder zijn dus nuttig voor uw sanitair, was en energierekening.

Heeft u nog vragen? Wij zijn u graag van dienst

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Unique Waterontharder vs. magneet waterontharder

Een magneet waterontharder verwijdert kalk niet uit uw water. Een magneet waterontharder zorgt er met een magneet op uw waterleiding voor dat calcium en magnesium zich niet meer met elkaar kunnen mengen en hechten om zo kalk te vormen. Een waterontkalker van Unique Waterontharders werkt anders. Deze wordt altijd achter de watermeter van uw woning of pand geplaatst. Vaak is dat in uw meterkast, trapkast, bijkeuken, waterput of garage. Met de Unique waterontharder worden de kalkdeeltjes daadwerkelijk uit uw water gefilterd. Vervolgens wordt de filter gereinigd met onthardingszout. Hiermee krijgt u dus altijd kalkvrij water uit uw waterleiding. Dat is dus stukken beter dan een magneet waterontharder.

Onze producten: Unique Eco Duo

Exclusief bij Unique Waterontharders, vindt u de ontharder Unique Eco Duo. Deze elektrische waterontharder is extra ruimtebesparend doordat het zoutreservoir een aparte bak is. Zo plaatst u de waterontharder makkelijk op een toegankelijk plek zoals de meterkast. Het regeneratiezout vult u makkelijk bij en de ontharder is dusdanig ontworpen dat hij altijd bij u thuis in te plaatsen is. Ondanks de indeling van uw woning of pand. Daarnaast kunt u bij deze waterontharder de volgende voordelen verwachten:

 • Een betrouwbare volume- en tijdbesturing
 • Professionele plaatsing
 • 15 jaar all-in garantie
 • 75kg aan regeneratiezout
 • Een dubbele overloopbeveiliging
 • Instelbare hardheidsregelaar
 • Bypass
 • Kalkmeting set
 • Vakantiemodus

Unique Waterontharders: Unique Eco Compact

Of u nu een elektrische waterontharder wilt of een magneet waterontharder. Met onze waterontharder Unique Eco Compact bent u altijd verzekerd van heerlijk zacht water. Bij deze waterontharder zit het zoutreservoir op een aparte plek. Daardoor is deze waterontharder goed geschikt voor een meer open ruimte. Omdat de harscilinder en het zoutvak samengevoegd zijn, werkt deze ontharder extra goed en is deze extra compact.
Bij deze waterontharder mag u de volgende voordelen verwachten.

 • Kleine en compact werking
 • Een dubbele overloopbeveiliging
 • Een betrouwbare volume- en tijdbesturing
 • 15 jaar all-in garantie
 • Bypass
 • Kalkmeting set
 • Vakantiemodus
 • 75kg aan regeneratiezout
 • Vakkundige installatie
 • Instelbare hardheidsregelaar

Unique Waterontharders: Unique Descaler

Een magneet waterontharder klinkt in de eerste instantie milieuvriendelijker dan een gewone waterontharder. Met onze Unique Descaler koopt u echter wel degelijk een milieuvriendelijke manier om uw water van kalk te bevrijden. De Unique Descaler is vooral geschikt wanneer uw woning geen toegankelijk rioolafvoer heeft. Deze Unique ontharder gebruikt geen chemicaliën, spoelwater of elektriciteit. Het water stroomt van beneden naar boven waardoor een wervelwerking ontstaat en bacteriën zich niet kunnen hechten. Schadelijke kalk wordt zo omgezet in niet-schadelijke kalk. De descaler zet op nanoniveau bicarbonaten om in calciumcarbonaten. De calciumcarbonaten geven geen kalkaanslag, omdat ze te klein zijn gemaakt om zich ergens aan te hechten. Zo verbruikt u minder energie en gaan uw apparaten langer mee. Gaat u voor Descaler van Unique Waterontharders in plaats van een magneet waterontharder? Dan krijgt u sowieso de volgende voordelen:

 • Bypass
 • 15 jaar all-in garantie
 • Vakkundige
 • Weinig onderhoudskosten
 • Geen spoelwater
 • Geen kalkaanslag

De Druppa Waterkoeler van Unique Waterontharders

Naast een Unique Waterontharder of een magneet waterontharder, is lekker gekoeld water ook een groot goed waar we u bij Unique Waterontharders graag in voorzien. Dat doen we met de Druppa Waterkoeler. Met een klein en mooi ontwerp, past de waterkoeler in elke keuken of ruimte. Met onze eigen waterfilters bent u dan altijd verzekerd van een goede werking en het lekkerste gekoelde water. Voor mineraalwater heeft de waterkoeler een capaciteit van drie liter per uur, en voor bruisend water een capaciteit van een dikke zes liter per uur. Als kers op de taart heeft de Druppa Waterkoeler een bijzonder snelle doorstroomcapaciteit.

De aanvullende voordelen van een Unique waterontharder

In tegenstelling tot een magneet waterontharder, verwijderen onze Unique waterontharders de kalk ook daadwerkelijk uit uw water. De wijze van regenereren hiervoor stelt u 100% zelf in. Ook de tijd en het volume kunt u automatisch instellen of manueel aanpassen. Zelfs de duur van de spoelcycli bepaalt u zelf. Daarnaast krijgt u 15 jaar garantie. De garantie is inclusief arbeidsloon, voorrijkosten en alle onderdelen. Op de hars van de waterontharder zit zelfs 20 jaar garantie. Dit gecombineerd met een levensduur van 25 jaar, zijn Unique Waterontharders dus een uitmuntende keuze voor u.

Heeft u nog vragen? Wij zijn u graag van dienst

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Unique Waterontharders garandeert service en kwaliteit

Gaat u voor een Unique waterontharder in plaats van een magneet waterontharder? Een uitstekende keuze! Bij ons komt u namelijk ook voor nieuw regeneratiezout, filters en waterkoelers. Bij alles wat we voor u kunnen doen, bieden we service en kwaliteit. We informeren u met alle plezier welke soort Unique waterontharder voor u en uw woning of pand het beste geschikt is. Twijfelt u nog of u een magneet ontharder wilt of een Unique waterontharder? We geven graag een demonstratie bij u thuis. Bij Unique Waterontharders staan we voor kwaliteit en service. Neem snel contact met ons op voor verdere vragen en informatie.

Ga voor een goed werkende waterontharder

Wilt u gaan voor een goede waterontharder? En bent u onzeker over de werking van een magneet waterontharder? Ga dan voor een waterontharder van Unique Waterontharders! Met onze topproducten, service en voorwaarden bent u bij ons altijd aan het goede adres. Bij Unique Waterontharders bent u gegarandeerd van de volgende voordelen:

 • Topkwaliteit waterontharder
 • Een kalkvrij bestaan
 • 15 jaar all-in garantie
 • Professionele installatie binnen drie weken
 • Installatie door heel Nederland
 • Inclusief desinfectie module en zoutmelder

Neem contact op met Unique Waterontharders

Wilt u meer weten over het verschil tussen een Unique Waterontharder en een magneet waterontharder? Bent u geïnteresseerd in één of meerdere van onze producten? Neem dan gerust contact op: we helpen u met alle plezier verder. We staan voor heel Nederland klaar met onze topproducten, service en expertise. U bereikt ons telefonisch via 085-7920776 en via e-mail op info@uniquewaterontharders.nl. U kunt hiervoor ook het contactformulier invullen.