Een Unique waterontharder of een magneet waterontharder?

Een Unique waterontharder of een magneet waterontharder?

Een magneet “waterontharder” verwijdert kalk niet uit uw water. Dit type, zoals bijvoorbeeld de AMFA4000, mag ook niet meer “ontharder” worden genoemd. Deze zorgt met een magneet op uw waterleiding ervoor dat calcium en magnesium zich niet meer met elkaar kunnen mengen en hechten om zo kalk te vormen.

Een waterontkalker van Unique Waterontharders werkt anders. Deze wordt altijd achter de watermeter van uw woning of pand geplaatst. Vaak is dat in uw meterkast, trapkast, bijkeuken, waterput of garage. Met de Unique waterontharder worden de kalkdeeltjes daadwerkelijk uit uw water gefilterd. Vervolgens wordt de filter gereinigd met onthardingszout. Hiermee krijgt u dus altijd kalkvrij water uit uw waterleiding. Dat is dus stukken beter dan een magneet “waterontharder”.

Twijfelt u tussen een Unique waterontharder of een magneet waterontharder zoals de Amfa4000? Stel uzelf dan de vraag: “wil ik schoon, gereinigd water wat ik direct kan zien, testen en voelen?” Zo ja, dan is de Unique waterontharder uw ideale oplossing.

Bedenk namelijk dit: een filter kan stoffen verwijderen. Een magneet heeft geen enkele mogelijkheid om dat te doen.

Wat doet een waterontharder?

Een waterontharder zorgt ervoor dat u geen last meer heeft van kalk in uw water. Water met een boel kalk erin wordt dikwijls ook wel hard water genoemd. Hard water brengt schade toe aan uw waterleidingen, sanitair en andere apparatuur. Als u teveel kalk in bijvoorbeeld uw waterkoker heeft, dan verwarmt de waterkoker naast het water ook de kalk. Dat kost alleen maar onnodige energie. Als er kalk in uw waterleiding zit, dan heeft uw wasmachine er meer moeite mee om de was schoon te krijgen. Het verschil zit in de werking. De Unique waterontharders verwijderen daadwerkelijk calcium en magnesium uit uw waterleidingen. Het water is dus daadwerkelijk schoon.

De magneet om de leiding zou op een andere manier moeten werken, maar er is geen sluitend wetenschappelijk bewijs voor. Lees ook meer via deze link: “Magneet-waterontharders” door Heiko Jan Mein. En zelfs als de uitleg van verkopers zou werken, blijft het probleem dat er stoffen in uw water blijven zitten die door de Unique waterontharder wel worden verwijderd.

 

Heeft u nog vragen? Stel ze ons!