Magneet waterontharder vergelijken

Unique Eco Duo en Unique Eco Compact Waterontharder sfeer

Verschillen tussen waterontharders

Als het aankomt op waterontharders zijn er verschillende soorten die allemaal een verschillende werking hebben. Welke variant waterontharder de beste keuze voor u is, is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en uw woning of pand. Globaal gezien zijn er twee soorten waterontharders: magneet waterontharders en waterontharders met filtering. In dit artikel van Unique Waterontharders leest u over de werking van beide zodat u een geschikte keuze kunt maken.

Wat doet een waterontharder?

Een waterontharder zorgt er ten alle tijden voor dat er geen kalk meer in uw leidingwater komt. Kalk zorgt er namelijk voor dat uw leidingen langzaam maar zeker verstopt raken en dat uw sanitair wordt aangetast. Als er bijvoorbeeld veel kalk in uw water zit dan zorgt dit voor kalkaanslag in uw waterkoker en wasmachine. In dat geval moet uw waterkoker harder werken om uw water aan de kook te brengen en moet uw wasmachine harder werken om uw was schoon te krijgen. Dit zorgt uiteindelijk voor een hogere energierekening en slijtage van uw apparatuur. Een waterontharder, van welke soort dan ook, voorkomt dit.

Magneet waterontharders

Magneet waterontharders verwijderen de kalkdeeltjes niet letterlijk uit uw water. Door middel van een magneet op uw waterleiding, zorgt deze waterontharder ervoor dat de bestanddelen van kalk, calcium en magnesium, zich niet met elkaar kunnen mengen. Zodoende vormen ze geen kalk en heeft u dus ook geen last meer van kalkaanslag in uw leidingen, sanitair en apparatuur. De magnetische waterontharder is vooral geschikt voor woningen die geen toegankelijke rioolafvoer hebben.

Waterontharders met filtering

Waterontharders met filtering werken anders dan de magnetische waterontharders. Ze zorgen er door middel van reinigingszout voor dat kalk daadwerkelijk uit uw water wordt gefilterd. Deze waterontharder wordt altijd na de watermeter in uw woning geplaatst. Vaak is dit in de meterkast, bijkeuken, trappenkast of waterput. Deze waterontharders zijn in verschillende formaten verkrijgbaar waardoor er altijd wel eentje geschikt is voor uw woning.

Meer informatie

Welke waterontharder het beste is voor u en uw woning, is dus afhankelijk van meerdere punten. Wilt u meer informatie over waterontharders? Neem dan gerust contact met ons op of vraag, geheel vrijblijvend, een offerte aan. We staan in heel Nederland voor u klaar! U bereikt ons telefonisch via 085-7920776 en via e-mail op info@uniquewaterontharders.nl. U kunt ook het contactformulier invullen.