Maakt een waterontharder geluid?

Unique Eco Compact Waterontharder

Vragen over uw waterontharder

Denkt u erover om een waterontharder te laten installeren? Dan heeft u daar misschien wel wat vragen over. Bijvoorbeeld: maakt een waterontharder geluid? Want u wilt natuurlijk wel weten of de voordelen van zacht water opwegen tegen de nadelen. Unique Waterontharders geeft u graag antwoord op de vraag hoeveel geluid een waterontharder maakt, waarom deze dat doet en of er iets aan gedaan kan worden. U leest het hieronder.

Wanneer maakt een waterontharder geluid?

Waterontharders kunnen soms geluid maken. Of dit zo is hangt af van het merk en type. Heeft u een apparaat uit een hogere prijsklasse, dan is deze over het algemeen stiller dan een goedkoper type. Over het algemeen moet u ongeveer denken aan het geluid dat een koelkast maakt. Tijdens de normale werking maakt een waterontharder geen geluid. Maar dit kan wel het geval zijn tijdens het regenereren. Mocht u een lichte slaper zijn, dan kan dit vervelend zijn. Een kleine waterontharder doet ongeveer 20 minuten over het regenereren. Bij een grotere kan dit meer dan een uur duren.

Waarom regenereren?

Het kan even vervelend zijn als een waterontharder geluid maakt tijdens het regenereren, maar het is voor een goed doel. Regeneratie zorgt er namelijk voor dat uw ontharder optimaal blijft werken. Hierdoor blijft het apparaat kalk uit het water halen dat u in huis gebruikt. Dit is beter voor uw leidingen en apparaten. Zo zal uw wasmachine langer meegaan. Maar u hoeft bijvoorbeeld ook minder schoon te maken en minder schoonmaakproducten te gebruiken.

Tips voor minder geluid

Wilt u er zeker van zijn dat u geen last heeft van het geluid van uw waterontharder, dan kunt u deze op een afgeschermde plek plaatsen, bijvoorbeeld in een garage of kelder. Daarnaast kunt u het moment van regeneratie zelf bepalen door verschillende technieken:

Verbruikskosten en advies

U hoeft dus niet te vrezen dat u door het geluid spijt krijgt van de aanschaf van uw waterontharder. De specialist van Unique Waterontharders kan u informeren over de mogelijkheden en geeft u advies over de meest geschikte waterontharder voor uw situatie. Heeft u nog meer vragen, bijvoorbeeld over de verbruikskosten van een waterontharder? Stel ze dan aan onze professionals. Bel naar 085-7920776 of stuur ons een bericht per mail via info@uniquewaterontharders.nl. U kunt ook het contactformulier op de website invullen.