Is kalk slecht voor je?

Het leed dat kalk heet

We leren van jongs af aan dat kalk goed voor de botten is, maar hoe zit het met kalkaanslag in leidingen, apparaten en op uw vaat? We horen er vaak negatieve verhalen over zoals verstopte leidingen, beschadigd sanitair dat minder goed werkt en doffe vaat die zijn glanzende, stralende uiterlijk verloren is. Hierdoor gaat u zich vanzelf afvragen: is mijn servies uit de vaat dan ook slecht voor mijn gezondheid? U leest het hier in dit blog allemaal!

Kalk in kraan- en leidingwater

Kalk, zoals dat in uw kraan- en leidingwater terechtkomt, is een combinatie van calciumwaterstofcarbonaat (calcium) en magnesiumzouten (magnesium). Dit zijn mineralen die vanzelf meekomen vanuit het grondwater en oppervlaktewater dat het waterzuiveringsbedrijf in uw woongebied gebruikt. Zodra calcium en magnesium gecombineerd worden, ontstaat kalk.

Kalk en uw gezondheid

We weten dat calcium goed is voor de botten, zenuwen en spieren. Calcium krijgt u dan ook voornamelijk binnen via melkproducten, kaas, groente, peulvruchten en noten. Via drinkwater krijgt u per 2 liter water 60 milligram calcium binnen, slechts 5% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Magnesium is net zo goed belangrijk voor het lichaam. Magnesium krijgt u dan ook vooral binnen via graan- en broodproducten. Drinkt u 2 liter kraanwater per dag? Dan krijgt u slechts 20 milligram magnesium binnen. Slechts 6% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Kalk is dus goed voor uw gezondheid, maar de kleine hoeveelheden in het kraanwater, doen zeer weinig voor uw gezondheid.

Nadelen van kalk in uw water

Helaas kleven er wat nadelen aan kalk in uw water. Zo zorgt kalkaanslag ervoor dat uw apparaten harder moeten werken om resultaat te boeken. Uw waterkoker moet harder werken om uw water aan de kook te brengen en uw vaatwasser moet harder werken om uw vaat schoon te krijgen. Vaak vindt u dan alsnog een doffe aanslag op uw vaat. Dat kost natuurlijk extra veel energie. Ook kan uw huid, als deze gevoelig is, negatief reageren op water met teveel kalk erin. Vooral als u last heeft van eczeem. Kalk in uw water (hard water) kan dan leiden tot een droge huid, jeuk of irritatie. Om dit allemaal te voorkomen kan het ontkalken van uw water en leidingen met een waterontharder uitkomst bieden.

Meer weten over waterontharders?

Een waterontharder zorgt dus voor een water zonder kalk erin en alle daarbij komende voordelen. Wilt u meer weten? Neem dan gerust contact met ons op of vraag, geheel vrijblijvend, een offerte aan. We staan in heel Nederland voor uw klaar! U bereikt ons telefonisch via 085-7920776 en via e-mail op info@uniquewaterontharders.nl. U kunt hiervoor ook het contactformulier invullen.