Is er een afvoer nodig bij een waterontharder?

Werking Unique Waterontharder doornsede nieuw

Heb ik een afvoer nodig voor mijn waterontharder?

U wilt graag een waterontharder laten plaatsen. Dat is logisch, want dan heeft u nooit meer last van kalk in uw water. En wie wil dat nu niet. Maar voordat u een waterontharder installeert, moet u nadenken over de afvoer. Want als u zich afvraagt of er een afvoer nodig is bij een waterontharder, kunnen we daar heel gemakkelijk antwoord op geven: ja! En aan de hand van de werking van een waterontharder is dat te verklaren. Unique Waterontharders vertelt u hier graag meer over. Lees dus snel verder.

De werking van een waterontharder

Een waterontharder haalt kalk uit water. Dat doet de waterontharder, doordat het water in de ontharder over harsen loopt en deze harsen binden het kalk aan zich. Want de positief geladen kalkdeeltjes blijven zitten op de negatief geladen harsen. Dit houdt in dat het water doorloopt en de kalk achterblijft. De harsen kunnen kalk tot een bepaalde hoeveelheid binden. Daarna moet de waterontharder regenereren. De harsen worden dan gespoeld met zout water. Het positief geladen kalk wordt afgegeven aan het negatief geladen spoelwater. Dit spoelwater moet nu verwijderd worden. En daar is een afvoer voor nodig. Zo kan het zoute water en de kalk die de harsen afgaven via de afvoer de riolering in. Als de waterontharder gespoeld is met zout water, volgt er ook nog een spoeling met niet zout water om de zout- en kalkresten weg te werken. De regeneratie is nu voltooid.

Waterontharder laten installeren

U heeft dus een afvoer nodig bij een waterontharder, zodat het spoelwater van de waterontharder weg kan lopen. Kan de waterontharder niet vlak bij de afvoer geplaatst worden? Dan zijn er oplossingen om het spoelwater op te pompen naar de locatie waar wel een afvoer naar de riolering zit. Onze professionele installateurs adviseren u hier graag over. Ook informeren zij u graag over welk merk en type waterontharder het meest geschikt is voor uw situatie. En kunnen wij u van een vakkundige installatie voorzien. Dus wilt u er zeker van zijn dat uw waterontharder juist geplaatst wordt? Ook ten opzichte van de afvoer? Schakel Unique Waterontharders in.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de waterontharder? En of u een waterontharder kunt plaatsen bij uw afvoer? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Laat een bericht achter via het contactformulier, stuur ons een mailtje via info@uniquewaterontharders.nl of bel naar 085-7920776.