Hoe vaak een waterontharder bijvullen?

Zout voor waterontharder bestellen

Waterontharder tegen kalk

Soms moet u uw waterontharder bijvullen met zout. Dit zout is nodig om uw waterontharder te spoelen, zodat deze kalk uit het water blijft halen. Wanneer er veel kalk zit in het water dat u gebruikt, noemen we dat hard water. Dit tast uw leidingen en apparaten aan. Daarom is het belangrijk dat u een waterontharder gebruikt. Maar hoe vaak moet u een waterontharder bijvullen? Unique Waterontharders geeft u graag antwoord op deze vraag. Lees daarom snel verder.

Hoe werkt een waterontharder?

De waterontharder van Unique Waterontharders werkt op basis van een ionenwisselaar. Deze verwijdert ionen uit water door middel van harsbolletjes die geladen zijn met natrium-ionen. De geladen harsbolletjes filteren dus de kalk uit het water. Zijn de harsbolletjes verzadigd met kalkdeeltjes, dan dient de ontharder gespoeld te worden. Dit heet regenereren. De hars wordt gespoeld met pekelwater, dat gemaakt wordt van zout. Het pekelwater wordt direct afgevoerd naar het riool en komt dus niet in aanraking met het drinkwater. U hoeft dus niet bang te zijn dat uw drinkwater zout smaakt. Zo garandeert Unique Waterontharders drinkwater van de hoogst mogelijke kwaliteit.

Hoe vaak een waterontharder bijvullen met zout?

Hoe vaak u uw waterontharder moet bijvullen met zout ligt aan de hoeveelheid water die u verbruikt en hoe hard uw water is. Gemiddeld dient u uw waterontharder eens per 4 tot 6 weken bij te vullen. Doet u dit niet, dan werkt de waterontharder niet meer en zal er weer kalkaanslag ontstaan. Er zijn ook waterontharders met een doseerunit. Afhankelijk van de grootte hiervan gaan deze tot wel 3 jaar mee. Sommige units geven een seintje wanneer ze vervangen moeten worden. U kunt ook een zoutindicator laten installeren, zodat u een e-mail ontvangt wanneer er een laag zoutniveau geregistreerd wordt.

Voordelen Unique Waterontharders

Met Unique Waterontharders weet u zeker dat er zacht water uit de kraan komt. Hiermee beschermt u uw leidingen en apparaten. Kiest u voor ons, dan profiteert u van de volgende voordelen:

Waterontharder bestellen

Wilt u ook graag dat u in uw huishouden kalkvrij water kunt gebruiken? Dan kunt u bij Unique Waterontharders een waterontharder bestellen. Wij informeren u graag over welk merk en welk type waterontharder voor uw situatie geschikt is. Ook voor vakkundige installatie, service en onderhoud kunt u bij ons terecht. Bel naar 085-7920776 of stuur ons een bericht per mail via info@uniquewaterontharders.nl. U kunt ook het contactformulier op de website invullen.