Een waterontharder die spoelt terwijl u slaapt

Unique Eco Compact Waterontharder

Unique waterontharder: spoelt terwijl u slaapt

Een waterontharder is tegenwoordig geen onbekend product meer. Steeds meer mensen ontdekken waterontharders en daarmee ontdekken ze ook de vele voordelen die ermee te verkrijgen zijn. Zoals met alle apparaten hebben waterontharders van tijd tot tijd onderhoud nodig en moeten ze spoelen. Gelukkig kan het moment van spoelen bij de waterontharders van Unique Waterontharders naar wens ingesteld worden. Lees hier over onze waterontharder die spoelt terwijl u slaapt.

Tijds- en volume gestuurde regeneratie

Een waterontharder van Unique Waterontharders heeft een tijds- en volume gestuurde regeneratie. Dat betekent dat de ontharder spoelt op het moment dat de hars verzadigd is. Zodra de kunsthars verzadigd is, heeft de ontharder een reservecapaciteit zodat het regenereren uitgesteld kan worden tot een moment waarop het u het beste uitkomt. Vaak is dit ’s nachts als u slaapt en er geen waterverbruik is. Zo ondervindt u geen hinder aan dit proces.

Waarom spoelen?

Onze waterontharders werken met een zogenaamde ionenwisselaar. Deze verwijdert de deeltjes (ionen) uit het water door middel van harsbolletjes die geladen zijn met natrium ionen. Deze geladen bolletjes zorgen ervoor dat het calcium uit het water wordt gefilterd. Zodra deze bolletjes zijn gefilterd met calciumdeeltjes, moet de ontharder worden gespoeld. In tegenstelling tot waterontharders van andere merken, kunnen de waterontharders van Unique Waterontharders dus zo worden ingesteld dat ze spoelen op een moment dat het u het beste uitkomt.

Spoelproces

Het spoelproces dat plaatsvindt als u slaapt, wordt ook wel regenereren genoemd. Tijdens dit regeneratieproces wordt het hars schoongespoeld met speciaal pekelwater in combinatie met reinigingszout. Dit zout wordt vervolgens direct afgevoerd naar het riool. Het pekelwater zal dus nooit in het drinkwater terechtkomen. U hoeft dus zeker niet bang te zijn voor zout drinkwater. Elke waterontharder wordt geleverd met een uitgebreide Nederlandstalige handleiding. U programmeert het moment van nachtelijk regenereren dus eenvoudig zelf via de Nederlandstalige display bij de ontharder. De volgende ochtend staat de waterontharder dan weer voor u klaar om u van heerlijk zacht water te voorzien.

Meer informatie Unique Waterontharders

Waterontharders zijn er in diverse soorten, maten en prijsklassen. Wilt u meer weten over waterontharder prijzen? Neem gerust contact met ons op. Laat een bericht achter via het contactformulier, stuur een mail naar info@uniquewaterontharders.nl of bel het nummer 085-7920776.