Brochure-organisch

Brochure op maat.

Maak kennis met onze waterontharders. Je ontvangt ALLE informatie die je moet weten omtrent onze producten en services. Je krijgt inzicht in hoe onze producten werken en uw water volledig wordt onthardt. Het ontharden van water zorgt ervoor dat u geen geïrriteerde huid krijgt.

Unique op meerdere gebieden

Kwaliteit

Overal waar water stroomt, druppelt of stilstaat, kan zich kalkaanslag vormen. De calcium- en magnesium-ionen in dat water maken het water hard. De waterontharders van UNIQUE zijn gebaseerd op het klassieke ionenuitwisselingssysteem, Overal waar water stroomt, druppelt of stilstaat, kan zich kalkaanslag vormen. De calcium- en magnesium-ionen in dat water maken het water hard. De waterontharders van UNIQUE zijn gebaseerd op het klassieke ionenuitwisselingssysteem, waarbij gebruik wordt gemaakt van natuurlijke processen die de hoeveelheid calcium in het drinkwater verwijderen.

Betrouwbaarheid

Elke Unique waterontharder voldoet aan de hoogste eisen van betrouwbaarheid. Die zekerheid garanderen wij. Vanaf het moment dat uw waterontharder is geïnstalleerd, geven wij vijftien jaar volledige garantie op alle onderdelen en kosten van onze waterontharders. 20 jaar garantie. De waterontharders van Unique gaan ongeveer 20 tot 25 jaar mee

Service

Om alles rondom uw aankoop tot in de puntjes te verzorgen, biedt Unique waterontharders u de Beste Service. Hierbij wordt  alles afgestemd op uw situatie, uw wensen en uw mogelijkheden. Altijd met u meedenkend en meekijkend, tot bij u thuis aan toe. Alles gericht op maximaal genieten en blijven genieten van uw waterontharder. Dat is onze zekerheid van service.

1 - 2 personen

Inclusief installatie 120 m3 per jaar 8 liter harsinhoud

2 - 4 personen

Inclusief installatie 180 m3 per jaar 10 liter harsinhoud

4 - 6 personen

Inclusief installatie 230 m3 per jaar 12 liter harsinhoud

6 - 8 personen

Inclusief installatie 300 m3 per jaar 15 liter harsinhoud

 

8 - 10 personen

Inclusief installatie 375 m3 per jaar 20 liter harsinhoud

 

10 - 12 personen

Inclusief installatie 450 m3 per jaar 25 liter harsinhoud

0 %
Kalkvrij water
0 %
Lage verbruikskosten
0 jaar
All - IN garantie

Verbruikskosten

Duitse hardheid

In Nederland wordt de waterhardheid meestal uitgedrukt in Duitse hardheid, ook wel bekend als Duitse graden, dH. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water.

Zoutverbruik

Bij een hardheid van 10 dH, dus 178 gram kalk per kubieke meter water, en een jaarverbruik van 100 m³ verbruikt de Unique waterontharder 30 kg (ongeveer € 15,00) zout per jaar.

Waterverbruik

Bij diezelfde hardheid van 10 dH verbruikt de waterontharder 1,3 % van het totale waterverbruik. Als u 100 m³ verbruikt, zal de waterontharder dus 1,3 m³ water verbruiken. Dit resulteert in een bedrag van ongeveer € 1,30.

Stroom

De waterontharder regenereert ongeveer 1 keer per week. Op jaarbasis verbruikt de ontharder 9 kilowatt per uur, wat ongeveer € 1,80 is..

Hoe werkt het?

Onze waterontharder werkt op basis van een ionenwisselaar. Een ionenwisselaar verwijdert deeltjes (ionen) uit vloeistoffen (water). Dit gebeurt door middel van harsbolletjes die geladen zijn met natrium-ionen.

De geladen harsbolletjes zorgen dat het calcium uit het water gefilterd wordt. Wanneer de harsbolletjes verzadigd zijn met calciumdeeltjes, moet de ontharder gespoeld worden. Dit wordt ook wel regenereren genoemd.

Tijdens het regeneratieproces wordt het hars schoongespoeld met pekelwater, gemaakt met zout, dat direct wordt afgevoerd naar het riool. Het pekelwater komt dus nooit in aanraking met het drinkwater. Het drinkwater smaakt dus ook niet zout.

Op deze manier garandeert UNIQUE waterontharders drinkwater van de hoogst mogelijke kwaliteit.